I den 13. utgaven av verdens nordligste fjelltelemarksrenn, Langfjordrennet, var motstanderne sjanseløse mot Daniel Boberg Leirbakken opp Stortinden.

På de drøyt 800 høydemetrene opp satte han ny løyperekord med tiden 36 minutter og 29 sekund. På vei ned brakk han dessverre begge skiene og var sjanseløs sammenlagt.

LES OGSÅ: Islands flotteste fjell

Dermed var det Cedric Pugin fra Frankrike som vant. Han hadde nest beste tid opp og beste tid ned.

(Saken fortsetter under bildet)

INTERNASJONALT: Arrangørene bemerker at det er var større internasjonal deltakelse enn tidligere år. Foto: Morten Fugelli

Større internasjonal deltakelse

Den 13. utgaven av rennet ble gjennomført i fantastisk vær. 86 deltakere fikk en flott dag på Stortind i Langfjorden. Arrangørene bemerker at det er var større internasjonal deltakelse enn tidligere år.

Det deltas nå også i flere klasser: Randonnee, telemark og snowboard både for rekrutt, junior, dame og herrer. Dette medfører mange resultater.
 
Rennet hadde også uoffisielt status som nordnorsk mesterskap i fjelltelemark. Nordnorskmester var den som kjørte raskest ned på telemarksski.

Vinner i herreklassen ble Johannes Bry og for damer vant Ida Dahlen.

LES OGSÅ: – Aldri vært bedre stemning i stiv kuling
LES OGSÅ: Test av telemarkbindinger

NORDNORSKMESTERSKAP: Pallen i nordnorskmesterskap telemark, kvinner. Nummer én er Ida Dahlen. Nummer to er Hilde Skaret og nummer tre Nora Karlstrøm. Foto: Jon Vidar Bull

NORDNORSKMESTERSKAP: Pallen i nordnorskmesterskap telemark, menn. Nummer én er Johannes Bry. Nummer to er Vegard Karlstrøm og nummer tre er Trond Ringard. Foto: Foto: Jon Vidar Bull