– En lærer som tok med elevene i en lukket skibakke i Alpene der skredet som krevde tre menneskeliv gikk, er siktet for uaktsomt drap, fortalte aktor Jean-Yves Coquillat torsdag, ifølge CNN.

Det var onsdag ettermiddag i 16.00-tiden at skredet i en svart bakke i Les Deux Alps i Frankrike gikk. Totalt ble ti skolelever og en lærer fra skolen St.-Exupery i Lyon, i tillegg til en ukrainsk skikjører tatt av skredet. Etter en omfattende redningsaksjon som bestod av opptil 300 mann, ble tre erklært omkomne - to elever og den ukraniske skikjøreren.

Annonse

Les om bakgrunnen her.

Ifølge CNN har løypa vært stengt siden sesongstarten - først på grunn av snømangel, men den siste tiden på grunn av høy skredfare. Bakken skal ha vært godt merket med fareskilter.

Les alle Fri Flyts saker om skred her.

Læreren ble selv tatt i skredet, og ble funnet bevisstløs i snøen. Læreren er nå siktet for å ha tatt med seg elevene i en lukket løype. Det var totalt 19 elever fra skolen på klassetur, i tillegg til tre lærere. Tre av de andre ble igjen på hotellet, mens seks kjørte mindre krevende løyper, forteller aktoren.

En person tilhørende en gruppe på 15 frikjørere fra Ungarn og Romania har tidligere fortalt til politiet at de frykter å ha utløst skredet. 

Politiet etterforsker nå hva som utløste skredet, i tillegg til lærerens rolle. 

I forrige uke omkom også to personer i snøskred i Alpene.

Les også disse sakene om skred: