– Målet er å gjøre det bra og lande et run jeg er stoka på. Topp tre hadde vært sjukt fett, sier Øystein Bråten, som er invitert sammen med slopestylekjørerne PK Hunder og Aleksander Aurdal, og halfpipekjører Jon Anders Lindstad.

LES OGSÅ: Bråten kjører Playstreets

Annonse

I høst har de vært i både Saas Fee og Stubai, og særlig under Prime Park Sessions i Stubai i starten av november fant gutta formen.

TRENING: Øystein Bråten viste gode trakter på trening i Stubai i høst. Foto: Vegard Breie

– Jeg har noen nye varianter på gang nå, som jeg har lyst til å gjøre i Dew Tour.  Først og fremst grabs, men jeg jobber med større, nye triks som jeg ikke har lært meg helt ennå, sier Bråten.

Også Aleks Aurdal satser på god plassering i Breckenridge. Også han har noen nye triks på gang, men hva han drar fram fra ermet under Dew Tour var ikke helt klart da bladet gikk i trykken.

– Som alltid så er planen å gjøre det best mulig, og lande det runnet jeg vil lande. Kommer man til finalen kan alt skje, så det er første delmål. Det har gått bra før, så får håpe ting sitter og at det går bra denne gangen og! Har noen nye triks som hadde vært fett å fått gjort i Dew Tour, så vi holder ikke tilbake, sier Aurdal.

– Hvordan tror du konkurransen blir?

– Desember i Colorado kan være ganske røft, med mye vind og dårlig vær. Dew Tour er alltid fett, så jeg tror nok selve konkurransen blir helt rå. Vi får bare be litt ekstra til værgudene. Det er vanskelig å si hvem favorittene er, men gutta som alltid gjør det bra, gjør nok det denne gangen og, men man skal ikke se bort fra noen ukjente som kjører svinbra. Man skal ikke undervurdere noen tror jeg!

I FORM: Aleks Aurdal i Stubai i høst. Foto: Vegard Breie

Trønderen Jon Anders Lindstad er i ferd med å etablere seg i halfpipetoppen, og han er også klar for Dew Tour.

– Jeg ble veldig glad da jeg fikk invitasjonen, det blir min første Dew Tour. Det er en stor konkurranse serie, så det føles stort, sier debutant Lindstad.

– Hvordan er formen?

–  Fysisk er den bra, og skiformen skal kjøres inn ukene før Dew Tour. Men jeg har vært to turer i Alpene i høst, så den er forsåvidt bra allerede! Jeg har alt å vinne siden jeg ikke har kjørt Dew Tour før, og klarer jeg et run med mine beste triks tror jeg på en bra plassering. Å komme til finalen hadde vært stort. Men det er høyt nivå, så lander jeg et bra run, er jeg fornøyd.

Tiril Sjåstad Christiansen rakk ikke Dew Tour etter kneskaden hun pådro seg like før OL i fjor. Hun rekker heller ikke X Games i januar, hvor PK Hunder foreløpig er eneste inviterte nordmann.