– Jeg savner å henge på konkurranser, så dette blir utrolig gøy. Det er gøy med en annerledes konkurranse også. Jeg kjørte oppvarmingen på Dew Tour, og det var utrolig gøy, så selv om jeg ikke har OL som mål er det kult å kjøre så mye som jeg kan, forteller Jon Olsson til Fri Flyt.

Jon Olsson har vært en av de viktigste kjørerne innenfor freeski, og har blant annet vunnet X Games og US Open. Siden han la opp har han satset hardt på alpint i noen før, før han i 2015 begynte å kjøre park igjen. Nå er han også tilbake i konkurranser. I mars er han tilbake i B&E Invitational - et konsept hvor Henrik Harlaut og Phil Casabon inviterer 20 av de beste skikjøerne i verden til slopestyle-konkurranse.

Annonse

I 2015 var han forøvrig også en del av stjernelaget som reiste til Open Klasse.

– Vil ha det gøy

Parken i B&E er kjent for å ha små, men kreative linjer.

– Hvor god er du på den type features som er med på B&E?

Ja, det viser seg. Jeg vet at jeg er god på railene, og litt artige transfers skal jeg kanskje få til. Jeg har ingen anelse om hva jeg skal forvente meg, sier Olsson.

– Hva er målet da?

– Å ha det 100 prosent gøy, og kjøre med kompisene mine.

Holder samme nivået

Olsson har selv en invitasjons-konkurranse som heter JOI i Åre - hvor han også inviterer en rekke skikjørere. Der konkurreres det riktig nok i Big Air.

– Hvor god er du nå i forhold til da du var i toppen?

– Jeg er nok nesten like god hvis jeg får kjørt nok. Jeg kjenner at jeg har god kontroll på det meste, og jeg har lørt meg litt nye ting. Selv om jeg har mistet et par triks, så jobber jeg med å få tilbake så mye jeg kan. Jo flere triks man kan, desto gøyere er det å kjøre. Men det er klart at nivået på kjøringen har forandret seg mye siden jeg var i toppen, så jeg har ikke så store forventninger om at jeg skal henge med på det nivået, erkjenner Olsson, som har slitt med kneskade den siste tiden.

– Er kneet bra nå?

– Jeg har vært i Keystone nå, og da var det 100 prosent bra. Det var vanvittig gøy!

– Hvordan blir det å henge med gangsterkidsa for en voksen jibber som deg?

– Haha, det blir kult. Da får jeg se litt hvordan de kjører en park som denne, og jeg får forhåoentligvis litt inspirasjon, avslutter Olsson.