Haikbar renne

Riksveg 13 over Vikafjellet tar deg til nesten 1000 meter over havet. Mange fine turer tar utgangspunkt i parkeringen på toppen av hårnålsvingene på sørsiden av passet. Herfra kan en gå på feller en liten time sørover mot Myrkdalen, og komme inn i toppen av rennen. Fjellovergangen er imidlertid værutsatt, og på vinteren er veien ofte stengt på grunn av uvær og skredfare.@
Ettersom Myrkdalen vanligvis har store snømengder, kan denne rennen ofte kjøres til og med ut juni måned. Vær imidlertid oppmerksom på at fossen, som går under rennen, sent på året kan grave ut lommer i snøen som kan være skumle. Vær også obs på at rennen har skredfarlig terreng.

«No bad days», heter det. I alle fall i filmen Whateverest, hvor prima karakter Inspector Norse, som etter å ha møtt mye motbør i livet, har bestemt seg for at han aldri mer skal ha dårlige dager. Det var en slik følelse vi satt med da vi rullet forbi Voss en dag i februar, og regnet hamret på ruten. No bad days. Håpet var at temperaturen skulle være noe lavere i høyden. Martin tok en slurk kaffe, mens musikken til Todd Terje strømmet ut fra CD-spilleren.