– Endelig har du fått låst det alt for dyre treningsmedlemskapet som du ikke har vært støttemedlem på, for nå er det vinter. Ferdig med barmarken. Grunnlaget er lagt. Sesongen er i gang. Men du skal ikke la den neste turen bli den siste.

DEN PERFEKTE SVINGEN

Programleder Eirik Finseth har sett frem til å endelig ta Den perfekte svingen ut i løssnøen. Det var mye å lære i de forrige sesongene av den populære webserien. Med det godt i minne, er det greit å få med seg justeringene som gjøres når en beveger seg fra bakkekjøring til freeride og topptur. Mye handler om gode forberedelser, at du har sjekket om bindingene er som de skal være, at skiene ikke er helt hvite, at du har fjernet mesteparten av granbaret fra fellene fra fjor, byttet batterier i sender/mottaker o.s.v. 

Saken fortsetter under bildet

Også teknikken, da selvsagt. Den skal terpes videre. Om du skal stå smalt eller bredt med bena? Det får du også vite i denne episoden av Den perfekte svingen. 

EIRIK FINSETH 

I anledning vinteren inviterer frikjører Eirik Finseth til en ny sesong av Den Perfekte Svingen. En serie der Field Productions-stjerna fra Oppdal har både oppdratt og undervist folket i korrekt skiteknikk. Med bakgrunn fra racing og anstendige resultater, selv i konkurranse med Aksel Lund Svindal, kan han med krom rygg si han kan både teori og praksis bedre enn de fleste. Tidligere har vi blitt terpet om buktrøkk, dalvending, vaskeballer og parallelle ski. Vi har til og med lært å grisekjøre på fjærlett toppturutstyr. Denne sesongen skal vi ut av løypa og inn i puddersnøen. 

Serien er filmet av Martin I. Dalen og Christian Nerdrum