Fri Flyts nettavstemning, som skulle kåre vinneren av det norske wildcardet til årets Jon Olsson Invitational (JOI), gikk rett og slett over alle støvelskaft. Kampen sto mellom kompisene Gaute Silseth og Espen Bergh, som begge mobiliserte venner og kjente for å sanke flest mulig stemmer. Da resultatet var klart og vinneren skulle kåres klokken 12 i dag hadde det kommet inn vanvittige 129 289 stemmer. Til sammenligning hadde de to guttas filmer blitt sett bare 7200 ganger totalt.

LES OGSÅ: Kompisduellen 

Annulert

Enden på visa ble at avstemninga ble underkjent, etter diskusjon innad i Fri Flyt-redaksjonen, og i samråd med verten selv, Jon Olsson. Årsaken er at antallet stemmer var unaturlig høyt, svært mange kom fra samme IP-adresse, og de harmonerte dårlig med hvor mange ganger filmene ble sett.

– For meg er det viktig å få den beste kjøreren til konkurransen, og ikke den med flest venner som sliter ut musa, konkluderte Jon, som var 100 % enig i at de nesten 130 000 stemmene ikke burde telle. 

Gaute Silseth vant den annullerte avstemninga med 54,37 prosent av stemmene.

– Jeg mener Espen kjører best i sin film, og jeg mener han fortjener å få delta, sier Olsson.

Dermed vant Gaute avstemninga, men verten mener Espen fortjener JOI-plassen. Hvem var det da som gikk videre? Jo, begge to!

– Perfekt løsning

Espen Bergh hadde gitt opp avstemninga, og verken han eller Gaute Silseth syns nettavstemning er den rette måten å finne de beste kjørerne på.

– Jeg syns det er kjempebra at denne farsen endte som den gjorde. Nå får vi kjøre begge to, og den løsninga er optimal, sier Bergh.

Gaute Silseth er enig, og han mener tiden er overmoden for å finne andre måter å skaffe deltagere på. De to kompisene var de eneste som sendte inn kvalifiserte filmer til konkurransen i Norge.

– Såvidt jeg vet er det sendt inn en film i Sverige, og en i Europa. Bare fire filmer totalt i denne konkurransen sier litt, mener Silseth.

– Hvorfor er det så få tror du?

– Fordi det er avstemning på nett, og da skjer det som skjedde nå. Det har vært helt jævli å konkurrere mot kompisen sin, men vi har jo gjort vårt beste for å sanke stemmer. Jeg vil jo Espens beste også, men løsninga kunne jo ikke blitt bedre enn den ble nå. 

Tror på gode resultater

Men hvordan kan Espen Bergh og Gaute Silseth gjøre det i JOI? Olsson selv mener det må to forskjellige trippelflips til for å vinne.

– Jeg håper kanskje at min switch doble 14 kan holde til ei god plassering. Det er mye snakk om trippelcorks, men det får jeg se på når jeg kommer dit, sier Espen.

Gaute håper det blir mulig å prøve en trippelcork på Jons hopp, som har en tendens til å være svært velbygd og åpne for nye triks.

– Vi får se hva som skjer når jeg kommer til Åre, det hadde vært moro og prøvd en trippel. Jeg er i hvert fall veldig gira, og kan knapt nok vente, sier han. 

Jon Olsson Invitational går av stabelen 6. april i Åre, og i tillegg til Espen Bergh og Gaute Silseth, er Aleksander Aurdal, PK Hunder og Andreas Håtveit klare for konkurransen.