Ett av Norges aller beste skisentra for frikjøring har lenge gått med planer om utbygging. Nå meldes det om at prosjektet er nærmere realisering enn tidligere antatt. Allerede neste år vil det stå to helt nye heiser i Sogndal Skisenter og flere hyttetomter klare.  

Fredag forrige uke ble det lagt frem oppdaterte planer rundt utbyggingen, der styreleder Gunnar Solbakken forteller at skisenteret har fått tak to brukte stolheiser fra Taubaneteknikk på Voss. Disse skal settes opp allerede til neste vintersesong. Den ene heisen skal skal gå over den utdaterte koppheisen. 

Annonse

– Det andre trekket settes opp i forbindelse med et familievennlig område i Rindabotn og langrennsløypene, forteller styreleder i Sogndal Skisenter, Gunnar Solbakken.

Trekkene blir oppgraderte og kommer dessuten med nyprisgaranti.

Jomar Haukås i Sogndafjorden utvikling kan også fortelle at det foreligger umiddelbare planer om å hugge 6000 kubikkmeter tømmer for å gjøre klart til bygging av 500 hytter. Huggingen starter rett etter påske og avsluttes 3. juni. Da starter en ny fase med veibygging frem til ny parkeringsplass, samt vann og kloakk til de første hyttetomtene som skal stå klare 1. desember.

– Hyttene vi være på plass utover neste år, så det er sannsynlig at det blir en eller annen som feirer jul her oppe i 2014, sier Jomar Haukås i Sognefjorden Utvikling AS til NRK. 

Salg av hyttetomtene skal betale for prosjektet i Hodlekve. I dag er 41 av 50 tomter solgt. Og Haukås bedyrer at arbeidstrykket fortsatt vil være høyt, selv om en kald vinter og mye snø fortsatt vil gjøre arbeidet utfordrende en god stund framover. 

Forklaring til planleggingskartet:

Ny skiheis Trase A (Rindabotn)

- Lengde 1200 meter

- Høyde avstigning 950 moh

- Høyde påstigning 600 moh

•Ny skiheis Trase C

- Lengde 835 meter

- Høyde avstigning 925 moh

- Høyde påstigning 775 moh

•Nytt snøproduksjonsanlegg i eksisterende heistrase

•Oppgradering av eksisterende heis