– Hehe, Filip la litt press på oss ja. Det er jo første gang han drar med damer på sånt her, og det er jo ikke gratis akkurat, forteller Anja Alme Gardli med et bredt smil.

Hun og Linn Cecilie Mæhlum ble de første jentene som kjører i store fjell foran kameraene til Field Productions, og resultatet er to segmenter i Supervention 2, som er på kino nå. Tirsdag var de på premiere og autografskriving i Oppdal.

Annonse

Alaska, Karl og jibbinga imponerer

– Det føles veldig bra nå, jeg syns det ble veldig ærlig og riktig framstilt det vi var med på. Det var sånn det var – og veldig gøy, sier Linn Cecilie.

– Hva syns dere ble filmens høydepunkter?

– Oj, det var vanskelig. Jeg er veldig imponert over det kreative og alle de rails-oppdraga. All kreativiteten, oppfinnsomheten og arbeidsinnsatsen de legger ned er imponerende, sier Anja.

– Og Alaska er kult, det er vill kjøring de driver med der. De har sånn kontroll og kjører så sjukt bratt. Jo, og Karl Kristian, han imponerer, med blant annet en dropp som er helt vill. Og måten han klarer å binde sammen triks og kjøring på. En utrolig bra fyr, sier Linn.

– Hva med deres egen innsats, hva er dere mest fornøyd med?

– Det var veldig kult å få være med på den læringsprosessen med Tor Olav, og at jeg får gjøre det hele sammen med Linn. Og selvsagt at vi fikk gjort så mye hjemme der jeg bor, forteller Alme Gardli, som har bodd på Åndalsnes de siste årene.

Les alt om Field Productions Supervention 2 her!

– Bedre kjøring andreåret

De to jentenes innsats i filmen er bygd rundt en tur til Hurrungane for to år siden, og en tur i Romsdal sist vinter. Linn Cecilie mener hun ser klar forbedring i kjøringa deres fra det første til det andre året. På begge turene har de med seg tindevegleder Tor Olav Naalsund som guide og storfjellslærer.

TURKAMERATER: Tor Olav Naalsund var med Linn Cecilie (i midten) og Anja på tur. Tirsdag signerte de plakater i Oppdal. Foto: Tore Meirik

– Jeg vet ikke om andre ser det, men vi kjører mye bedre det andre året. Farta har økt, og det er kult, sier hun.

Kommende vinter skal de to storfjellsdamene på roadtrip i Alpene sammen, og selv om innsatsen i Supervention 2 ikke har gjort dem til skisuperstjerner helt ennå, så har de planene klare. Anja skal kjøre ski mer eller mindre på heltid i vinter, og Linn – som jobber som gallerisjef til daglig – har målet klart:

– Å slippe å jobbe galleriet om vinteren. Det hadde vært gøy!

PÅ HJEMMEBANE: Eirik Finseth var selvsagt på plass med familien da Supervention 2 ble vist i hjembygda. – Det er her de største kritikerne er, med flest råskaller blant publikum. Det spørs om Matheo og jeg kan bevege oss utendørs etter dette her, kommenterte han med et smil like før filmen starta. Asbjørn Eggebø Næss til høyre, og filmens mest sjarmerende kjører, Matheo Finseth (4), koser seg med kakao i bakgrunnen. Foto: Tore Meirik