Mange kjenner til Hotel-face´n i Chamonix, som har vært åsted for flere Freeride World Tour-konkurranser. Men fredag kveld blir det frikjøringskonkurranse på en annen hotellface, nemlig skrenten like utenfor Turtagrø Hotell.

– Her er det 100 høydemeter og opptil flere klipper. I den nederste delen av konkurranseface´n er det en del telt, så alt borger for en steinbra frikjøringskonkurranse under High Camp Turtagrø, sier initiativtaker og entusiast Asbjørn Eggebø Næss.

Annonse

Aldri før har det vært frikjøringskonkurranse under High Camp, men i år er det såpass mye snø at forholdene er gode nok på face´n utenfor Turtagrø hotell. Det er også en aldri så liten nyhet at frikjøringskonkurranse er et kveldsrenn.

 Vi starter klokka seks, med løpermøte en halvtime før. Deltagerne kjøres med bil til startpunktet, så det er ganske lettvinte greier. Vi har plass til 30 deltagere, sier Eggebø Næss, som lover en nokså uformell konkurranse, hvor kjørerne dømmer hverandre.

– Er det noen krav til utstyr?

– Egentlig ikke, men det vil selvsagt bli ansett som dårlig stil å kjøre med utstyr uten gåfunksjon. Det er jo tross alt toppturfestival.

LES OGSÅ: Klart for årets toppturhøydepunkt

Mer informasjon om konkurransen finner du her!