Tor-Olav Haugo, Sondre Loftsgarden og Asbjørn Berge tok turen opp på Store Nup (1661moh), og fant både store snømengder, bratt kjøring og strålende forhold.

Navnløs topp

Annonse

– Vi kjørte E134 to kilometer forbi Haukeliseter Fjellstue, og parkerte 500 meter før Haukelitunellen. Vi gikk inn stølsvegen et stykke mot Nupstjønna og opp Nupsdalen. Deretter tok vi opp til høyre opp ei nokså bratt og isete renne mot Store Nup (1661 moh). Vel oppe på toppen så vi ei kjempefin side lengre bort, som vi på øyemål målte var ca 45-50 grader bratt. Vi gikk opp dit. Toppen har ikke noe navn på kartet, men ligger til venstre for Trollholane, og er på 1665 meter over havet, forteller Tor-Olav Haugo.

Sløsjskred

Han forteller om ei fantastisk fin nedkjøring på strålende vårsnø, som riktignok ble litt råtten på slutten.

– Det var fantastisk bratt og fint å kjøre. Mye snø, og dermed måtte vi kjøre i etapper, for det raste mye våt snø som hadde kommet to dagar tidligere, og som var nokså tung. Dermed venta vi til dette hadde rast ferdig før vi kjørte videre. Vi fikk ei fantastisk fin nedkjøring, selv om det lugga litt da vi kom ned i Nupsdalen. Turen kan anbefales på det varmeste!

Har du vært på en fin vårskitur i år? Send en rapport til tore@friflyt.no, og kanskje du vinner en premie!

LES OGSÅ: Se Vesterålen!

LES OGSÅ: Se Sunnmøre!

LES OGSÅ: Gode forhold på Gaustatoppen