Kvaliken i konkurransen –som er fjerde og nest siste runde i Norwegian Freeride Series- går i det nokså kjente Skredhenget på Lemonsjøen. Face´n ligger på skikjørers venstre for heisen, og er både lett tilgjengelig og styggbratt i toppen. Konkurransen går fra 27. til 29. mars.

LES OGSÅ: Frikjøringscupen starter

– Facen er rundt 200 høydemeter. Den blir hele siden som ses på bildet, så valgmulighetene er store. Bratt i toppen, og så flater det ut litt. Mye skog i midten, men man kan velge to forskjellige renner å komme ut fra løypa på. Dette er kvalik-facen, finalen går et annet sted, som foreløpig er hemmelig, sier konkurransesjef Daniel Gangsø. 

Vågå-gjengen er for øvrig kjent for å ikke være spesielt glad i å kjøre frikjøringskonkurransen på toppturutstyr, og lover at det ikke trengs her.

– Det er ikke behov for feller, man slipper å gå en meter for å komme til facen!

Akkurat som for konkurransen i Stavanger, som går kommende helg, sliter arrangøren med å fylle påmeldingslistene, og påmeldinga til Vågå Freeride er utvidet med to uker.

– Vi åpner registreringen igjen, da det er en del plasser igjen til Vågå Freeride. Dette er en unik mulighet til å skaffe seg FWQ-poeng til neste år, sier Gangsø. 

LES OGSÅ: Norway Freeride Series jakter dommere

LE SOGSÅ: RFC 2015: Påmeldinga er åpen