– Nå vet jeg hvorfor ryggen min var vond. Det jeg trodde var en muskelskade viste seg å være tre brudd i ryggen. Ikke av den ille typen heldigvis, så jeg er klar for å kjøre ski igjen om tre-fire uker, skriver Jon Olsson på sin blogg

Det var hjemme hos Andreas Håtveit, som nylig kom på andreplass i Mesterens Mester, at en av historiens største skilegender brakk ryggen da han prøvde på et railtriks med flip ut. Like oppsiktsvekkende var at han like etter forsøkte på nytt - og landet trikset.

Likevel ble skistjerna nødt til å sjekke ryggen.

– Jeg hadde det utrolig kult i Norge med Andreas, og det var synd jeg var nødt til å ta denne pausen fra skikjøringa. Nå får jeg jobbe med å sette opp en ny timeplan denne våren, skriver Olsson videre.

Se klippet hvor Olsson knekker ryggen:

BRUDD: På tiden 1:06 i denne filmen kan du se bruddet. Foto: Jon Olsson

Fri Flyt har forøvrig sikre kilder som sier at Andreas Håtveit er bedre enn noensinne -også bedre enn da han var proff- og at ingen i hele verden klarer å slå han hjemme i Sudndalen. 

– Jeg har blitt mye bedre mentalt. Man skulle tro at etter man fikk barn ble man mer konservativ og holdt igjen, men steike. Når man har fullt kjør med barn og jobb må man lære å gi litt blaffen, fordi ting ikke går som planlagt hele veien uansett. Det har smitta over på skikjøringa merker jeg. Jeg har gjort mange ting den siste uke som jeg aldri tørte å gjøre i karrieren, for å si det sånn, sa Håtveit da han ble spurt om nivået hans denne vinteren.

Etter skaden, som skjedde i slutten av februar, ble Olsson nødt til å stå over konkurranse-comebacket i B&E Invitational. Dette var også første gang 33-åringen har brukket et bein i karrieren.

– Kanskje det var på tide? Jeg har vært heldig som ikke har gjort dette i løpet av mitt 33 år lange liv, skriver skistjerna.