Klaus Finne er hjernen bak big air-konkurransen, og som han selv sier:

– Vinsj og landing i vann er bare tull vettu. I år blir det ordentlig big air!

De siste årene har big air-konkurransen under Ekstremsportveko vært en vannhoppkonkurranse i sentrum –som i 2013 bød på en solid dose dramatikk. Men i år blir det ingen vannlanding og vinsj. I nedsnødde Myrkdalen står nemlig fortsatt det største hoppet fra årets Open Klasse, og selv om det har blitt litt mindre på grunn av snøsmelting, ligger alt til rette for de feteste skitriksene.

– Flata på hoppet er vel mellom 18 og 20 meter, og det er veldig høyt. Utrolig bra til å være i slutten av juni, sier Finne.

Verken konkurranseformat eller hvilke kjørere som stiller er helt klart ennå, men Finne (som selvsagt stiller selv) sier at Aleksander Aurdal er lysten på å komme, og selvsagt også alle de lokale heltene i Voss. Og med snøskuter ligger det meste til rette for jam-format –noe som uansett betyr spektakulært show i Myrkdalen fredag 26. juni.

– Vi får se hvor mange som stiller, men en jam og påfølgende finale er vel nærliggende og mest realistisk, sier big air-sjefen.

BIG AIR-VERT: Klaus Finne inviterer til skikkelig big air i årets Ekstremsportveko. I fjor måtte han nøye seg med vinsj og landing i vann. Slik blir det ikke i år. Foto: Tore Meirik