– Jeg synes det er forkastelig måten de driver lokalpolitikk her i bygda på. Skistar er en veldig viktig aktør for alle i bygda, og at de lar en sånn type profittenking gå utover lokale arbeidsplasser her, er ganske dramatisk, sier en anonym kilde til NRK.

Bakgrunnen er at Skistar varsler nedbemanning i sine norske destinasjoner Trysil og Hemsedal, selv om det skal være de svenske Skistar-destinasjonene at omsetningen svikter. Verdien på Skistar-aksjene skal ha stupt etter dårlige år i Sverige.

Annonse

– Etter det jeg kjenner til har Skistar-konsernets overskudd gått ned fra 300 millioner i 2009 til halvparten nå. En bedrift som da ikke begynner å se på tiltak vil gjøre en dårlig jobb, sier Hemsedal-ordfører Oddvar Grøthe til statskanalen.

Ordføreren er likevel glad Skistar planlegger utbygging av skisenteret, og han føler seg trygg på at alpingiganten ønsker å satse på Hemsedal.

Ifølge NRK skal fem av femti faste stillinger i skiheisselskapet fjernes. I tillegg vil flere faste stillinger bli omorganisert til sesongstillinger vinterstid.

Børsnoterte Skistar eier og driver anleggene Trysil og Hemsedal i Norge, og Åre, Sälen og Vemdalen i Sverige.