Stranda kommune har en samlet gjeld på 770 millioner kroner, og nå ønsker kommunen å kvitte seg med alpinanlegget for å betale ned gjelden, skriver Dagens Næringsliv (DN) i dag. Det var under forrige ordfører Frank Sve (Frp) at Strandafjellet investerte i to nye stolheiser, som, sammen med ei ny cruisekai, påførte kommunen stor gjeld.

– Vi jobber med å selge oss ned, og er på oppløpssiden med å få ut et salgsprospekt. Da må vi ut i det store markedet. Men vi har også fått inn et bud ganske nylig, sier Tryggestad til DN.

Annonse

LES OGSÅ: Stranda til salgs

Men han vil ikke svsløre hvem som har kommet med budet. Alpinco har tidligere uttalt at de ikke er interessert i Stranda, og Skistar er på full fart inn i Sveits, med sine planer for Andermatt og Sedrun.

LES OGSÅ: Skistar snuser på Andermatt og Sedrun

LES OGSÅ: Kjøper ikke Stranda

Lars Wenaas i Wenaasgruppen, som eier skianleggene i Oppdal, Bjorli og Vassfjellet, verken bekrefter eller avkrefter at de er ute etter Strandafjellet. Men Wenaas er soleklar på at Stranda kommune ikke kommer til å få igjen gjelden for alpinanlegget, som er rundt 130 millioner kroner.

– De får godt betalt hvis de får halvparten, sier Wenaas til Dagens Næringsliv.