Nesten 1000 personer så filmen i Colosseum på onsdag, og i går kveld så drøye 400 filmen under Bergen Internasjonale Filmfestival. Even Sigstad og resten av Field-gjengen er på vei fra Bergen til Oslo for å vise filmen på Colosseum i kveld.

– Det var helt rått å vise filmen på en så stor skjerm foran så mye folk. Vi er ikke noe annet enn sjukt fornøyde, sier Even Sigstad, med-regissør og en av utøverne i kinofilmen Supervention.

Annonse

Filmanmeldelsene har begynt å dukke opp og Supervention høster mye god kritikk. Samtidig er det mange som savner historiene – de mener det blir for tynt. Dagbladet melder blant annet at filmen er spektakulær men for intern – «Majestetiske skiscener i intern kompisfilm». I går anmeldte friflyt.no filmen og satte spørsmålstegn ved om filmen egentlig var en dokumentar.

– Supervention er en dokumentar. Det er det ingen tvil om at det vi gjør er ekte. Det er ikke greenscreen og vi er ikke skuespillere. Problemstillinger som taes opp i filmen kan diskuteres, men vi valgte å ta opp temaet: Hva er skikjøring i 2013, sier Even.
– En dokumentar er en kreativ framstilling av virkeligheten, og skifilm er en del av dokumentarsjangeren.

– Hvilke andre tilbakemeldinger har dere fått?
– Vi har fått gode tilbakemeldinger fra de filmanmelderne som er godt ansett i filmmiljøet. Hoveddelen av filmen er vanlig skifilm. Vi har ikke prøvd å forklare sporten med teskje. Det er ikke det core-miljøet vil ha. De kjenner jo sporten. Men vi har åpna opp litt. Kanskje vi må gjøre det gradvis. Lager vi en ny skifilm kan folk forvente enda mer dokumentar.

I dag er det premiere på Supervention over hele landet. Rundt 60 kinoer viser filmen og det er allerede fullsatt på Colosseum.
– Vi håper 10.000 ser filmen, det hadde vært bra. Det kan i beste fall bety at vi lager en ny film, sier Sigstad.