– Jeg har ikke så mye å si annet enn at jeg er lei meg. Jeg føler meg som en ganske stor taper akkurat nå. Jeg har lyst til å være ekte vare, men ødela alt med et bilde jeg prøvde å gjøre mer imponerende, sier Gus Kenworthy til skinettstedet Downdays.

Gus Kenworthy har vært et mye omtalt navn i skiverden det siste året, etter at han stod frem som homofil i oktober i fjor. Både hyllest og mediekritikk ble raskt slått opp, og skiprofilen har ikke gjort seg mindre aktuell etter fire X Games-medaljer i inneværende sesong. Denne gangen var det derimot ikke et like hyggelig søkelys.

Har du lest denne? I trynet til Gus

(Artikkelen fortsetter under bildet)

JUKSET: Bildet ovenfor viser tydelig at Kenworthy har redigert bildet av seg selv. Foto: Downdays

Skistjerna har nemlig redigert et bilde av seg selv i en Half Pipe i Mammoth, California, slik at det ser ut som han hopper høyere enn han faktisk gjør. Det har fått mange til å reagere.

Det var skiproff Pete Olenick som først oppdaget bildejuksen. Saken ble kjent etter at samme mann la ut bildet du ser ovenfor på bildedelingstjenesten med teksten "Gus Kenworthy forsøker å slå min rekord i å photoshoppe".

Hele svaret til skiprofilen kan du lese her.

Har du lest denne? Hva mener du med dette, Terje?

Kenworthy, som nylig konkurrerte i X Games i Oslo, mener selv en av årsakene til bildejuksen er at han har følt seg usikker på grunn av netthat.

– Jeg har følt at jeg må imponere mer etter at jeg kom ut av skapet. Jeg bruker halve tiden min på Instagram til å slette slemme kommentarer. Det sårer meg å få alle de negative kommentarene, sier Kenworthy.

Både US Freeskiing og Kenworthy har nå slettet bildet.

– Jeg vet ikke hva annet jeg skal gjøre enn det, og å si unnskyld, avslutter sølvmedaljevinneren fra Aspen.