Det må kalles en maktdemonstrasjon når Nick Goepper, med skadet hånd og uten staver, kun trenger ett run for å sikre Dew Tour-tittelen.

Vår eneste mann i finalen, Øystein Bråten, falt tidlig i sitt første run. Torpogutten klarte seg bedre i det andre runet, men hadde noen småfeil underveis.

Annonse

– Øystein sleit med farta og tryner på sin første switch doble 9-er i første run. I andre run på 450-gappet, lander han forover i stedet for switch, planen var pretzel 2 av, slik han har gjort på treningen. Plan B var å lande switch, men det skar seg, og dermed måtte han improvisere og i tillegg mister han litt fart før sistehoppet, sier landslagssjef Christopher Frankum.

Med 11. plass har dermed Øystein klart sine krav til OL-deltakelse. Nå må han bare bli tatt ut som en av fire norske mannlige slopestyleutøvere.

I tillegg til Bråten har også Andreas Håtveit, Johan Berg og PK Hunder utfylt NIF sine krav. Hvem de fire nordmennene som får dra til Sotsji og kjøre OL-slopestyle blir valgt den norske olympiske komite i januar.

Dagens Dew Tour-finale startet med en heftig yardsale session, der finske Antti Ollila stakk av med seieren etter å ha mistet BEGGE skiene etter første railen. Videre var det mye slapp stil på mange av kjørerne, mye skyldtes nok vinden – og ville finalenerver. Det var ikke få som mer eller mindre listet seg over hoppene og det var bare på det kjente håret at de klarte å lande på begge beina. Før James Woods kjørte sitt andre run, som var veldig overraskende morsomt å se på, var det nok triksene som ble gjort på kulen etter at kjørerne hadde gitt opp etter fall eller lignende, som var mest imponerende og underholdende. Som sagt trengte bare det gloheite olympiske håpet fra USA – Nick Goepper – ett forsøk på å vinne hele pakka, og i sitt andre run gjorde han backflip og dobbel backflip på de to siste hoppene.