Årets regelverk er omtrent like enkelt som det er komplisert. Kjørerne deles inn i grupper etter alder, hvor de under 25 år kjører mot de over 25. Alle får score som normalt, men i tillegg kåres det vinner av hvert heat, altså hver gang en «pro» (over 25) kjører mot en «rookie» (under 25).

– Arrangøren deler inn lagene og bestemmer hvem som skal kjøre mot hverandre. Rookie´n kjører sin selvvalgte linje, og neste kjører vil da være en «pro», som også kjører sin selvvalgte linje. Dommerne dømmer kjørerne som vanlig, men i tilleg vil de kåre en vinner av heatet. Poenget går til den kjøreren som har det beste runnet, og hans/hennes lag får poenget. Dette blir publisert på ei tavle i arenaområdet. Pengepremiene vil ikke gå til rangering av løperne, men i stedet til beste rookie, beste pro, beste dame, beste triks, beste tryn og lignende. Alle på vinnerlaget vil få en bemerkelse i tillegg, forteller June Jansson, som arrangerer konkurransen sammen med Tina Midtun.

Annonse

– Hva kan du si om snøforholdene i år?

– Det ligger mer snø på Vikafjellet nå enn i fjor på denne tida. Dette lover godt! Det som er spennende i år er at det ligger mer snø i områder som det vanligvis ikke har så mye snø på denne tiden. Dette er nok fordi det har vært mer østavind enn tidligere år. Vi tenker i utgangspunktet området rundt Finnbufjellet, men vi er selvsagt åpne for andre alternativer ut fra snøforholdene når konkurransen nærmer seg.

Frikjøringskonkurransen går av stabelen 24. juni, og påmeldinga åpner fredag 2. mai. Det er plass til totalt 50 deltagere.

– Det lønner seg å være tidlig ute, her blir det kamp om plassene, sier Midtun.

Påmelding og mer info finner du her!

Ekstremsportveko på Voss går fra 22. til 29. juni.

LOKAL POKAL: Åsmund Hårklau fra Voss er, for å si det mildt, verdt å legge merke til. Han tok andreplassen i 2013.