Lørdag er det klart for for sesongens tredje siste FWQ i Kitzsteinhorn i Østerrike.  Anja Alme Gaardli, fra Vang i Valdres, stiller som eneste norske deltaker. Hun har kjørt tre konkurranser hittil i sesongen og står så langt med en 3. og en 5. plass, pluss en No Score etter å ha mista skia.

Alme Gardli har fortsatt mulighet til å kvalifisere til Freeride World Tour neste år, men da må hun vinne både i morgen og i Obergurgl neste helg. Det avhenger også av at hennes konkurrenter ikke forbedrer sine resultater.

Annonse

Fri Flyt er på plass i Kitzsteinhorn for å dekke konkurransen i morgen og vi slo av en prat med hun før å høre litt hva hun syntes om sesongen, hennes muligheter i konkurransen og hennes tanker rundt fremtiden og FWT .

Fri Flyt: – Du har kjørt tre konkurranser i år og gjort det ganske bra. Du var uheldig i Hochfügen, men sjansene for å kvalle til FWT er vel fortsatt til stede?

Anja Alme Gaardli: – Å kvalle til FWT er egentlig ganske usannsynlig, men det er en ørliten mulighet. Jeg må vel vinne her og i Obergurgl for å ha en sjans. Også må vel konkurrentene som er foran meg stå på stedet hvil etter disse to konkurransene. Sjansene er derimot ikke så store, men de er tilstede. 

FF: – Men en 3. og 5. plass i de tidligere konkurransene er jo mer enn respektabelt. Er det tøff konkurranse under FWQ?

AAG: – Jeg syntes faktisk jentene har steppet opp ganske mye i år siden i fjor. Den forrige konkurransen vi kjørte i Nendaz var det veldig høyt nivå og mange av jentene kjørte de samme klippene som gutta gjorde så man skal dra på litt for å gjøre det bra.

FF: – Du blir ferdig med bachelorgraden din i Markedsføring til våren. Skal du satse på å kjøre en sesong til om du ikke kvaller deg til FWT eller blir du hjemme og søker jobb?

AAG: – Jeg kommer til å gjøre begge deler. Flytter nok ned til Alpene og søker noen jobber her samtidig som jeg kjører FWQ-touren. Det er jo sykt gøy å kjøre disse konkurransene og det er ikke nødvendigvis bare på grunn av FWT at jeg kjører. Jeg får testet meg selv skikkelig. Får jo ikke kjørt sånne fjellsider til vanlig også liker jeg det sosiale rundt det. Å reise rundt til forskjellige skianlegg og har etter hvert fått masse skiglade venner som man treffer igjen overalt.

FF: – Hva tror du om sjansene dine i morgen?

AAG: – Håper på pallen da. Må jo alltid ha trua på det. Vil helst stå på toppen selvfølgelig. 

Fri Flyt kommer tilbake med full dekning etter at konkurransen er gjennomført i morgen.