I stor fart kjørte Wester på en såkalt shark –skjult stein på godt norsk- da han var i ferd med å avslutte dagens fjerde og siste tur fra gondolen i Hellbronner i Italia på mandag. Dette er gondolen på sørsiden av Mont Blanc, like ved Courmayeur. Heisen gir over 2000 høydemeter skikjøring. Svensken hadde hjelmkamera på hodet da det skjedde, og filmen ser du under artikkelen.

Vi tok en kjapp prat med Jacob fra sykesenga:

Annonse

– Hva er diagnosen Jacob?

– Lateral malleolus, som er det man i daglig tale kaller fotknölen på svenske, du vet på utsiden av foten der det gjør så jævla vondt å få et skateboard. Der er det et brudd. I tillegg fikk jeg en medial epicondyle på lårbeinet. Det er et mindre brudd på innsiden av kneet. Jeg tipper leddbåndet er røket også, men det har skjedd meg før, og pleier ikke ta så lang tid å få i orden. Verre er det med korsbåndet, som jeg krysser fingrene for at ikke er røket.

– Hvor lenge blir du borte fra skikjøringa?

– Det er  ikke helt sikkert, om det bare er beinbruddene snakker vi to til tre måneder. Men jeg er ikke helt sikker på hva som har skjedd med kneet. Hvis korsbåndet har røket er sesongen over for min del.

– Hva tenkte du da det skjedde?

– Jävlar helvete, där tog säsongen slut! Etterpå tenkte jeg at det ikke gjorde så vondt, men jeg skjønte med en gang at det var kaos i beinet. Det var dagens siste tur, og hendte på et plant snøfelt uten synlige steiner. Like før kjørte vi en 50 grader bratt renne med masse eksponering, så det var veldig bittert at jeg skulle skade meg på et så udramatisk sted.

–Hvordan var dagen på Hellbronner fram til du kræsja?

– Heldigvis veldig bra! Fantastisk pudder og nesten ingen andre i heisen. Jeg lever lenge på turene før kræsjen!

– Hvordan har sesongen din vært fram til nå?

– Den hadde knapt startet! Tror jeg hadde 5-6 skidager før dette skjedde. Dårlig snø overlat gjorde at jeg holdt meg hjemme i Stockholm, trenet innendørs og rydda leiligheten for nok en sesong i Alpene. Når er det bare å pakke sakene og reise hjem igjen!

Se den dramatiske kræsjen + den tøffeste kjøringa fra Jacobs siste tur- her:

Jacob Wester er en av verdens beste allroundkjørere, og var i flere år blant de viktigste kjørerne i filmene til Matchstick Productions. Men i fjor valgte han å kjøre sitt eget løp, og laget den populære webserien Unfiltered, som du finner i sin helhet på denne linken.