– Magasinet får prisen for sitt arbeid med å formidle viktigheten av trygg ferdsel til målgruppen sin – nemlig de som driver med ekstremsport, uavhengig av vær og sesong, sier Røde Kors-president Sven Mollekleiv i en pressemelding.

Mandag ble det klart at Fri Flyt vinner årets Fjellskikkprisen. Prisen deles ut på Gaustatoppen mandag ettermiddag av Røde Kors og DNT. Prisutdelingen er en del av markeringen av Fjellvettdagen.

I fjor var det Varsom.no som stakk av med prisen.

– Sportsmagasinet Fri Flyt har ledet utviklingen innen «bratt friluftsliv» i mer enn ett tiår, og oppnådd internasjonal anerkjennelse for både kvalitet og innhold. Fri Flyt skriver om ski, men også om sommeraktiviteter som sykling, padling, klatring, kiting, surfing, windsurfing og annet bratt friluftsliv, sier Mollekleiv, som har sittet i juryen sammen med leder for landsråd hjelpekorps, Ole Gladsø, og fjorårets vinner.

Galdsø sier Fri Flyt har vært viktige i synliggjøringen av risiko.

–  Fri Flyt har synliggjort at det å drive med ekstremsport ikke er synonymt med å være uforsiktig. Redaksjonen er derfor rollemodeller for hele ekstremsportmiljøet ved at de formidler dette budskapet, sa han under utdelingen. 

Her er juryens begrunnelse:

«Samtidig som redaksjonen til Fri Flyt ikke legger skjul på at ekstremsportutøvere tar en risiko, er de ærlige og tydelige på at man som utøver må ha kompetanse og erfaring for å kunne utøve sporten. De formidler også til sine utøvere at kjennskap til turterrenget, gode sikkerhetsvurderinger og riktig bruk av utstyr, er essensielt. I tillegg til sportsmagasinet Fri Flyt, står Fri Flyt AS bak flere magasiner og bøker, nettsteder og arrangementer for aktivt friluftsliv. Over hele linja vektlegger de sikkerhet.»