Det tok ikke lang tid fra OL var ferdig og til at herrer og kvinner freeski big air ble lagt til i det nye programmet som utvikles for 2022. Debuten til snowboard big air under PyeongChang 2018, viste at dette er med god margin en av de mest populære sportene blant tilskuere, derav tok det ikke lang tid før freeski fikk samme mulighet. De andre idrettene som også blir nye til OL-2022 er; skihopp- mixed team, Ski Areals- mixed team og snowcross snowboard- mixed team.

– Big air freeski er en av de mest populære og tilgjengelige idrettene FIS har, det er i tillegg en av de sportene der du lettest kan se den enorme progresjonen i idretten. For ti år siden var en dobbelcork 1260 noe av det drøyeste som ble gjort. I dag er terskelen for trippel lavere enn den var for dobbel på den tiden, sier FIS i en pressemelding.

Annonse

For FIS var big air en helt ny gren under world cup’en i 15/16 sesongen med en spektakulær konkurranse i Fenway Park baseball stadium i Boston. Følgende sesong ble big air en fast fis-regulert konkurranseform med fem verdenscup-stopp. I kontrast med x-games blir det ikke et jam-format men man får to hopp for å kvalifisere seg til finalen, og i finalen er det tre hopp der de to beste teller.