Torsdag morgen er det fortsatt store sjanser for at fire personer kan være tatt av skredet. Det er vanskelige forhold for hjelpemannskapene, og skiløperne som la ut på topptur mot Blåbærfjellet i Tamokdalen er ikke kommet til rette. 

– Vi har fortsatt håp om å finne de fire i live, sier innsatsleder i Troms politidistrikt, Roald Berntsen til avisa Nordlys

Berntsen sier til NRK at alle tilgjengelige hjelpemannskaper vil settes inn så snart det anses som trygt å bevege seg inn i området. Det letes også med helikopter etter de savnede.

Skredfaren er forventet oppjustert fra tre til fire i løpet av dagen, og været gjør det vanskelig å komme inn i terrenget med mannskap. Så langt har det bare vært mulig å søke med helikopter. Skredfaren er ifølge varsom.no på nivå tre, altså betydelig fare, det snør og blåser liten kuling i området. Vinden er ventet å øke til stiv kuling og det meldes om tiltakende nedbør utover dagen.  

Skredet som gikk onsdag ettermiddag er 300 meter bredt og mellom 600 og 700 meter langt. Fire personer som var i området er fortsatt savnet. 

Les også: Storstilt redningsaksjon etter snøskred i Tamokdalen 

Det er en svensk og tre finske skiløpere som er savnet etter at de ikke kom tilbake fra toppturen de hadde lagt ut på. Blåbærfjellet er et populært toppturmål, men regnes også som krevende med ATES-klassifisering kompleks – det vil si at det er ikke mulig å bestige fjellet uten å bevege seg i skredutsatt terreng.

Klokka 11 i dag holder politiet pressekonferanse om skredet. 

Les også: Disse kubene skal forebygge skredulykker