Mange steder i alpene har hatt eventyrlige forhold i vinter, og dype snørapporter fra Østerrike har vi fått mengder av. Italienske Courmayeur har derimot hatt en trå start på sesongen. Sist gang det snødde var i midten av januar, og siden den gang har det vært tørt. Nå har det endelig snudd, noe Henrik Auestad er veldig fornøyd med.

Gira på Alpene? Sjekk disse sakene!

Annonse

– Det var absolutt på tide med et snøfall. Det var en ganske god såle i høyden, men veldig tynt lengre ned.

Den RFC-vinnende snowboardkjøreren fra Stavanger har kneppet ned studieprogresjonen i vinter, og byttet ut lesesalen i Bergen med fjellsidene i Courmayeur. Ikke uten grunn.

– Her har du Europas beste mat, hyggelige italienere, fet skogskjøring, og heisen til Helbronner.

Utover alpenes beste pizza og eventyrlig skogskjøring, kan man i Courmayeur kjøres i det mange kaller verdens beste heis. Skyway Monte Bianco – bedre kjent som Helbronner – er en vanvittig heis som ligger på sørsiden av Mont Blanc-massivet. Den strekker seg fra dalbunnen på 1300 meter via en mellomstasjon på 2173 meter og videre til Punta Helbronner på 3466 meter over havet.

– På Helbronner får du over 1200 høydemeter med bratt kjøring og cruising på bre ned mot midtstasjonen. Når snøen legger seg helt ned til dalen har du også knallgod skogskjøring fra midtstasjonen. Og heisen roterer, det er fett. Som å være i en James Bond – film.

Se bildene fra noen dype dager på Helbronner sist mandag og tirsdag. Siden da har det fortsatt å snø – Henrik melder om knedjup pudder – og det skal komme mye mer fram mot helga. Og etter det blir det sol.

Mer snø er på vei - sjekk Fri Flyts snøvarsel her.

Flere bilder finner du i galleriet under.