– Vi har bra underlag nå, og trenger egentlig bare litt pynt oppå for at det skal bli skikkelig fint. Og ifølge værmeldinga er det nysnø på vei. Det ser bra ut, forteller Dag Inge Bakke, som arrangerer Lom Skifestival. 

– Fine skiforhold

Sesongens første toppturarrangement går av stabelen til helgen, og tradisjonen tro ser det ut til at fjellene i Jotunheimen har ordna utmerket novemberføre også i år.

– Vi har hatt litt vind som har plassert snøen i søkk i terrenget, og det er bra. På Lom skifestival i fjor hadde vi veldig fine forhold, noe vi har hatt hvert år egentlig, men jeg tror det er enda bedre såle og mindre sjansen for gjennomslag i år, sier Bakke.

– Går turene på bre, eller er det nok snø utenfor helårssnøen?

– Med unntak av breturene, som naturlig nok går på bre, så går toppturene utenfor. Vi har nok snø, og det er vel den store fordelen vår på denne tida av året.

– Ja, hvor viktig er det at dere arrangerer toppturfestival så tidlig?

– På denne tida av året har vi ingen konkurranse, og det er en rolig periode for oss, både guidene og overnattingsstedene. 

Snart utsolgt

Festivalen er ennå ikke utsolgt, men taket på 120 festivalpass nærmer seg med stormskritt.

– Festivalen ble utsolgt i fjor, og jeg tipper de siste billettene går nå, sier Bakke.

Lom Skifestival går fra 9. til 11. november og er den første av en drøss ski- og toppturfestivaler denne sesongen. Fullstendig oversikt over vinterens toppturfestivaler finner du her.

Billetter til Lom Skifestival kjøper du her!

POPULÆR: Når skifestivalen lokker med sånne forhold i november er det ikke rart billettene selges ut hvert år. Dette er fra 2017. Foto: Anders Kunze Juul-Dam