– Sesongen hadde tre høydepunkter: Det startet med mye pudder i Tromsø etter nyttår. Mørketiden setter en liten demper på det hele, men jeg var heldig å få noen linjer i brukbart lys. I påska booket vi helikopter til Jim Harberl Hut i Tantalus i British Columbia i Canada. Kye Petersen og Pep Fujas var der like før, og Salomon TV, med Stan Rey og Alexi Godbout, var der samtidig. Terrenget her er helt fantastisk og kan sammenlignes med Alaska. Etter påske fikk jeg besøk av franske Ubac Images og fikk ei fantastisk uke i Lyngen og Tromsø, forteller Robert.

I Roberts sesongfilm som du ser under artikkelen fjerner han enhver tvil om både ferdigheter i store fjell og nedsnødd skog. Editen ble filmet i Tantalus og Whistler i Canada, og Tromsø, Kvaløya og Lyngen i Norge. Alle linjene spaserte han opp til for egen maskin.

RÅSKALLE: Robert går selv til topps på linjer som dette. Og kjører dem ned som om han var kanadisk skiproff. Foto: Privat

– Ja, ingenting i filmen er heisbasert, jeg har fortjent mine svinger. Men det editen ikke viser er alle dagene som var stang ut. Vi teltet på Strupbreen i Lyngen for å kjøre østsiden av Lenangstindan, men det ble kokvarmt før kloka seks om morgenen. I Tantalus holdt vi på å blåse vekk, men var heldige å finne god snø i østhellingen. Her gikk jeg opp linjene selv med stegjern og isøks. På slutten av sesongen manglet jeg bare noen få klipp for å fullføre editen. Dette var i starten av juni og jeg håpet på et lite solgløtt før snøen forsvant. De siste solnedgang-shotsa ble filmet klokka ett om natta ved Storstolpan på Kvaløya den 16. juni.

HUCK: Kjenner du noen fra Leksvik i Nord-Trøndelag som går større enn dette? Foto: Privat

– Hva gjør du til vinteren?

– Nå gleder jeg meg helt sykt! Jeg drar til British Columbia i slutten av januar og blir der i to måneder, før jeg avslutter amerikaoppholdet med tre uker i Alaska. Drar så tilbake til Tromsø for å avslutte sesongen i Lyngen.

– Til slutt. Hva for en fyr er du egentlig?

– Jeg er 28 år, gift med Heidi, kommer fra Leksvik i Nord-Trøndelag, bor i Tromsø, og studerer siste året på master i Business Creation and Entrepreneurship ved UiT. Jeg drev med kombinert til jeg var 22, men sluttet mye fordi jeg heller ville kjøre pudder. Pudder i hoppbakken innebærer lugging i tilløpet, dårlig sikt og sketchy vindforhold, så lengselen til skjøringa ble desto større. Det var vanlig å bruke vårsesongen til skikjøring og vi var en gjeng som likte å drapå. Jeg gjorde sesong i Whistler vinteren 2012/13, og har siden valgt å dedikere mye tid til skikjøringa.

Ja, det ser ikke verre ut: