Som mange andre nordmenn endte vi opp i Østerrike på nyåret. For vår del var turen booket tidligere i høst, så vi kunne ikke vært heldigere med forholdene. Vi reiste først til St. Anton, og ble der i fire dager. Den første dagen brukte vi på å gjøre oss kjent før snøen begynte å lave ned dagen etter. Det er lenge siden jeg har sett det snø sånn! Det var som om det ikke ble oppkjørt siden snøen var så lett Det ble stort sett heisnær kjøring - effektivt og gøy!

Les Ivar Løviks nedsnødde rapport fra romjula i Østerrike!

Vi endra plan da vi egentlig skulle til Stuben, for det viste seg at stedet hadde vært isolert i to dager på grunn av stort snøfall. Vi tok ingen sjanser og endte opp i Zillertal, hvor vi hadde kjentfolk. Den første dagen var vi i Kaltenbach i sol. Endelig fikk vi sett hvordan Alpene egentlig ser ut! Snøen var helt rå! Fjærlett. Vi holdt oss stort sett under skoggrensa på grunn av skredfare. Kaltenbach bød på masse forskjellig terreng over et stort område. Der var det bare å forsyne seg ut dagen. Helt rått! 

Sjekk snøvarselet for Alpene her!

Hochfügen hadde holdt stengt under de siste snøfallene, så da det åpna lørdag var det ikke tvil om hvor vi skulle. Det er et oversiktlig heisanlegg som gir effektiv kjøring med utgangspunkt i en gondol. Det var så vidt man fikk hvilt seg i gondolen før det bare var å spenne på seg skia igjen! Så mye snø og så mye terreng å leke seg i!

De siste dagene brukte vi i Mayrhofen. Vi fant oss en skog vi herja i der vi kunne skli ut en veg og kun trengte én gondol for å komme oss opp igjen. Supereffektivt! Disse dagene var klassisk «double goggle day». Det snødde så mye, og man var like mye under snøen som over, så mange erfarte at det var lurt med et ekstra par briller i sekken! 

Jeg har aldri vært i Zillertal før, men dit må jeg tilbake - rett og slett et rått sted!

Marit treffer du for øvrig også i Fri Flyts nyeste utgave, i reportasjen fra langturen rundt Jølstravatnet!

Husk at du som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler fra landevei.noterrengsykkel.nofriflyt.noutemagasinet.no og norsk-klatring.no.