Det nye Fri Flyt-bladet inneholder 164 gode sider med alt du trenger å lese om ski i jula. Her finner du blant annet en omfattende klima- og miljøsak om El Niño, reisereportasjer fra Sogndal, Zermatt, Sunnmøre og Tamok og portrettintervjuer med Anja Alme Gardli og Sondre Loftsgarden. I denne utgaven får du også to skitester; de breieste frikjøringsskiene og de letteste toppturskiene. Fortvil ikke! Vi har heller ikke glemt alle de faste spaltene.

Som en ekstra julebonus får du også med Fri Flyt Vinterekstra, som også har mye godt stoff. Blant annet et lengre intervju med skistjernen Aksel Lund Svindal, lang guide til dyp snø og reisestaff fra Silvaplana og Vallée Blanche.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HOVEDPROFIL: Anja Alme Gardli er denne utgavens store profil. Foto: Tore Meirik

Da Fri Flyts nettredaktør Tore Meirik skulle velge seg hovedprofil, var valget enkelt. Spesielt etter at en bildeserie fra Bård Basberg dukket opp.

– Anja har vært med i gamet lenge, men har nok -ufortjent- havna litt under radaren. Men da vi så Bård Basbergs bilder fra kjøringa hennes i Hurrungane var vi ikke i tvil; denne dama må løftes opp over radaren, og det fortere enn svint! En ting som ikke kommer fram i intervjuet er at jeg klarte å sitte i filler en stol på Hotel Aak da jeg intervjuet henne. Heldigvis er løkkehockeysesongen i gang nå, så jeg får slanka meg litt, sier Meirik.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ZERMATT: Tore Meirik har vært i Zermatt. Foto: Tore Meirik

Samme journalist har også vært på reise for å gi deg de beste opplevelsene på to planker. I både hovedbladet og i vinterekstra får du bli med Meirik på tur.

– Både Zermatt -hvor jeg har vært flere ganger- og Silvaplana (Vinterekstra red. anm.) var veldig gøy. Zermatt er rett og slett et kjempestort og variert anlegg som jeg var så heldig å oppleve med strålende snø- og værforhold. Jeg fikk to turer på Rothorn som fortsatt står som de to artigste åkene jeg har kjørt, selv om det er noen år siden jeg var der. Silvaplana besøkte jeg i fjor sammen med en god kamerat, og selv om vi måtte vente i det lengste på god nok sikt til å kjøre de stedene vi hadde sett oss ut, så fikk vi en utrolig fin tur. Særlig fordi sveitserne spanderte 4-stjerners hotell siden vi skulle dekke verdenscupen i slopestyle på den samme turen, forteller journalisten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

EFFEKTIV: Oppdal er et av stedene med effektiv skikjøring. Foto: Tore Meirik

Han har også, sammen med redaktør Henning Reinton, kåret de 11 beste heisene i Norge for rask frikjøring.

– Jeg brenner for heisbasert kjøring, og mener at frikjøring ofte er like bra når man prioriterer kvantitet over kvalitet. Å kjøre ei artig og innholdsrik linje mange ganger på oppkjørt snø er morsommere enn å bruke hele dagen på å få kjørt ei kjedelig linje med urørt pudder -mener nå jeg da. Derfor håper jeg folk leser og la seg inspirere av Effektiv offpiste-artikkelen.

Reinton har også skrevet en sak om værfenomenet El Niño.

– El Niño kan ha store følger for hvor i verden det kommer snø. Derfor tror jeg det kan være bra lesning. I år er det til og med en såkalt supersterk El Niño, som vi ikke har hatt siden 1998.

Hitttil i år har blant annet Whistler utmerket seg med mye snø.

– Haha, ja, det har jeg fått høre endel ganger allerede. El Niño skal statistisk sett gi mindre sjans for snø i Whistler. Men det betyr jo ikke at det ikke kommer snø der i det hele tatt.

PS: Abonnenter av Fri Flyt fikk bladet i posten allerede torsdag. Vil du få bladet før andre - og en rekke andre medlemsfordeler, bør du bli abonnent nå!

ZERMATT: Charley Ager i Zermatt. Foto: Tore Meirik