Boka Skikompis er på vei ut i butikhyllene i disse dager. dette skriver forlaget Selja i en pressemelding til Fri Flyt:

Ny utgave kom høsten 2018. Bestill boka Skikompis på friflytbestill.no. Gratis frakt.

Sikompis er boka som viser deg hvordan du kan ferdast tryggare i vinterfjellet. Boka handler om å være minst to personer på tur. Ferdselsråd, kjøremønster og redning henger direkte sammen med terrenget og hvor mange som går sammen. Den forteller også hvordan du skal forstå og utnytte skredvarselet. Boka er svært praktisk og har et vell av kunnskap og gode råd.

Skikompis er boka for alle som trives best utenfor oppkjørte løyper, driver fjellskiløping, går topptur eller kjører offpiste. Kunsten er å finne den tryggaste linja – med den beste snøen!

Forfatter Christer Lundberg Nes er en svært erfaren fjellkar, og han har følgende å si om boka si:

– Boka inneholder blant annet mange gode råd til kjappe tester du kan gjøre, for å finne ut mer om forholdene når du er ute i terrenget, sier han.

Nes kommer fra Volda og er ansatt i Friluftsrådet for Ålesund og omland, med ansvar for skredkurs og opplæring i trygg ferdsel i vinterfjellet. Han er godkjent Tindevegleder, og har bred erfaring fra organisert redning gjennom Norges Røde Kors Hjelpekorps, og han har hatt godkjent lavinehund i Norske redningshunder.

Både boka og Lundberg Nes får skryt fra en fyr som vanligvis snakker rett fra levra:  

– Med Christers bok kan alle som ferdes utenfor preparerte og merkede løyper og nedfarter få kyndige råd ut fra sine forutsetninger for våkne vegvalg i snødekket lende. Med denne boken har Christer gitt sitt vesentlige bidrag til fri utfoldelse med Våkne Vegvalg i fri natur. Fare er ikke farlig for den som farer várlig, skriver smått legendariske Nils Faarlund i forordet til boka.