Sammen med Bettina Gavoll-Hansen er Pelle grunnleggeren av Røldal Freeride Challenge (RFC), som i år har resultert i FWT-arrangement to måneder før RFC.
 
Det viktigste først, Pelle: Blir det åpning i snøværet som skal legge igjen nærmere meteren med snø i Røldal den nærmeste uka?
- Det ser ut som vi skal få vinduet vi trenger lørdag og søndag, og det kan ikke bli bedre enn det. I følge meteogrammet slutter det å snø fredag ettermiddag, så lørdag blir første konkurransedag.

Det neste store spørsmålet er jo om det lar seg gjøre å gjennomføre konkurranse nå som deler av Vestlandet ser 4-talle på skredfareskalaen?
- Det er første- og andrerenna som er aktuelle som konkurransesider, og i motsetning til det vi kaller fjellsida over tunnelen og bort mot Saudasvingen, tar ikke vinden på samme måte der. For øvrig har vi mulige konkurransearenaer i alle himmelretninger her, så den kritiske faktoren for oss er sikten.
 

Hvem avgjør om konkurransen kan kjøres?
- Vi graver i siden på tirsdag, og følger naturligvis tett med videre. Når konkurransedagen nærmer seg, er det skredobservatør fra NVE, sikkerhetsansvarlig for konkurransen, skisenteret og jeg som avgjør i fellesskap. Vi er som sagt trygge på at vi kan kjøre med hensyn til skredfaren, så det vi kommer til å bruke tid på er å se hvilke områder vi kan åpne og hvilke klipper vi må stenge. Med litt flaks kan vi nå inkludere områder vi aldri har brukt før. Det kommer an på om vi føler oss trygge på at vi kan redde utøvere som får problemer.
 

Hva er forskjellen på å arrangere World Tour og Røldal Freeride Challenge?
- Gjennomføringsmessig er dette et mye mindre arrangement på grunn av at det er så få utøvere. Vi får gjort alt på en dag. Arrangementsteknisk vil jeg si at det er plankekjøring, fordi vi har en særdeles dyktig stab som er gjennomdrilla etter 12 år med RFC. Den delen som er annerledes, er alt rundt, med blant annet mye media som kommer.
 

Hva betyr arrangementet for Røldal og Norge markedsføringsmessig?
- Verdien på mediedekningen internasjonalt kan jo regnes om til millioner. Jeg tror vi får vist fram Norge og Vestlandet som et sted for dyktige skikjørere som er ute etter noe mer. Vi har jo ikke de store anleggene, men vi har mange kvaliteter i tillegg til skikjøringen. For Europa er det nært og trygt, og skiferie her i kombinasjon med andre aktiviteter i Fjord-Norge og Bergen og Oslo.
 

FWT-Jarkko siteres (*) jo jevnlig på det han sa etter sin første RFC-opplevelse for tre år siden. Hva tror du om den norske innsatsen til helga?
- Vi har jo mange gode på start, som i tillegg har hjemmebanefordel. Jeg tror en del av utlendingene skal bli overraska, for å si det sånn. Dette må vi jo vinne, ikke sant?
Om Pelle snakker om det sportslige eller arrangementsmessige er ikke så nøye. Vi satser på storeslem for Røldal.

(*)
Jarkko Hentonen, FWT-observatør på RFC 2009:
"Still, it has to be pointed out to everybody, and no matter who you are, a local hero or a reigning world champion, that if you really want to prove yourself as a freerider, you have to travel to Norway and participate in the RFC. Just make sure that when you go there, you are fully prepared, ready to go all out, willing to give your best ever, as nothing less is not enough. And bear in mind and you will still be spanked harder than ever, because the Norwegians really are a force to be reckoned.
Rest of the world watch out: the vikings are coming, and they mean business!"

Hvis konkurransen går etter planen på lørdag eller søndag vil hele greia sendes live her på friflyt.no!