For to år siden gikk skiskytter Lars Berger fra Spiterstulen, opp til toppen og ned igjen, på heseblesende 1 time og fem minutter.

Bedre opp enn ned

Selv skulle Berger ønske det bare hadde vært oppover.

- Opp var greit da, for da kunne jeg slite meg ut som jeg pleier. Det var skare og fint føre. Ned igjen var det derimot isesete og hardt, og jeg fikk mye kritikk for stilen. Jeg klarte vel bare å sette en sving, men jeg er glad jeg berga livet, ler Berger.

Skialpinistene kommer

Bergers rekord ble stående i fjor, men i år kommer også skialpinistene på besøk.

Det betyr at det for første gang blir to klasser i Galdhøpiggrennet UppÅné: En for dem som fortsatt ønsker å bruke telemark-ski og en for dem som bruker randonee-utstyr.

- Målet er selvfølgelig å slå Lars Bergers rekord fra to år tilbake. Vår beste bør klare 1000 høydemeter på 45 minutter, sier nestleder i Norsk Skialpinisme, Martin Bartnes.

- Jeg regner med at de kanskje vil gå et kvarter fortere, det er jo mye enklere og lettere utstyr. Jeg lånte jo alt utstyret, så de burde jo slå meg, erter Berger.

Gir ikke opp

Skiskytteren fra Lesja har akkurat vært gjennom en kneoperasjon, og får dessverre ikke deltatt for å forsvare rekorden i år. Han avviser derimot ikke at han blir å se på startstreken igjen.

- Det er ikke umulig. Da blir det nok på ranodee, så jeg har mulighet til å ta tilbake rekorden. Jeg skal nok få slite, for jeg kjenner litt til den gjengen, men det er mulig, avslutter Berger.