– Dette var en tøff og teknisk vanskelig løype som ga skikkelig utfordringer oppover. Den bød også på svært flotte forhold og morsomme nedkjøringer, sa en sliten Skjervheim.

Sammen med Hildegunn Gjertrud Hovdenak fra Romsdal sikret han seg den gjeveste pokalen i norgesmesterskapet under Galhødpiggrennet lørdag.

Annonse

Skjervheim brukte bare 1,16,01 på den krevende løypa med høydeforskjell på nesten 2000 fra Spiterstulen og opp mot Galdhøpiggen.

På grunn av sterk vind måtte løperne snu før de nådde helt til topps. Til gjengjeld måtte de tilbakelegge strekningen to ganger, pluss en runde halvveis opp mot Glittertind før de kunne kjøre ned i mål.

Les også: Toppidrett i Romsdalen 

Artikkelen fortsetter under videoen

Superveteran vant telemark

Under Galdhøpiggrennet ble det også avholdt konkurranse i telemark. Der viste Kjetil Søvik (40) fra Isfjorden at de gamle fortsatt er eldst, og satte på plass alle de yngre konkurrentene. Søvik brukte kun litt over ett minutt og 52 sekunder på turen ned fra Svellnosi til Spiterstulen. Junioren Sivert Hole fra Åndalsnes endte som nummer to, kun to sekunder bak.

Raskest av damene var Mathilde Ihlebrekke fra Nordre Land IL, mens det var "Tyngden på dalsiden" som trakk det lengste strået i lagklassen - med nevnte Søvik på laget.

Det var 35 menn og kvinner som stilte til start fra Spiterstulen med kurs mot Galdhøpiggen i randonee, mens hele 250 deltakere deltok i telemark.

Les også: Førstemann på tur

Komplett resultatliste, telemark:

Herrer

  1. Kjetil Søvik, Isfjorden 1.52.14
  2. Sivert Hole, Åndalsnes 1.53. 30
  3. Espen Gjems, Spiterstulen 1.59,22

Damer

  1. Mathilde Ihlebrekke, Nordre Land IL 2.33.45
  2. Guro Kjølseth, Sportsklubben Rival 2.39.89
  3. Rønaug Tveito Skille, Villom 2,42.94