Frikjøringspersonligheten Halfdan Knudsen pakka sekken, sto opp tidlig lørdag morgen og dro på litt av en tur sammen med Helge Knudsen og Audun Tovslid.

Halfdan forteller:

– Etter en klassisk arbeidsuke med gjennomsnittlig alt for lite søvn, bestemte vi at det var på tide å gå i krigen igjen. Yr hadde spådd et lite lørdagsvindu hele uka, og da det klarna opp på Fredag kveld var det på grensen til religiøs stemning i bilen. Vi banka inn på sofaen til Helge i Sogndal og fikk tre timer på øyet. Med andre ord, det ble en alpin start. Planen var klar; vi skulle ta oss over Lauvnostind og store Soleibotntind for å kjøre ei renne ned på Ringsbreen. Sekkene var sprengfulle med alt en vinterklatrer kan ønske seg. Men ryggen opp til store Soleibotntind klarte å knekke noen stakkars skikjørere. Plan A ble til plan B. Østsiden av Lauvnostind var dekt av snøværet fra fredagen. Etter diverse evalueringer, skavlutløsning og en kopp kakao i sola, var det dags for å sette utfor.

Se film:

SPEKTAKULÆRT: Hurrungane har noen av landets tøffeste skilinjer –og flotteste fjell.

BRATT OG EKSPONERT: Linja ned fra Lauvnostind er av det skumle slaget, men med fine forhold er den også av råflott kaliber.