Sist fredag kjørte Trond Venger, Per Ola Seim og Claes Suphammer ei temmelig bratt og eksponert renne like ved Nibbi i Hemsedal. Renna er sjelden kjørbar, men store snømengder og nokså enestående snøforhold i Hemsedal gjorde nedkjøringa mulig.

– Forholdene var krevende, med riktignok veldig fin snø i toppen, men litt variert ellers. Vi måtte rappellere omtrent 15 meter inn i renna, og øverst målte vi hellingen til 55 grader. Lenger ned blir det slakere, før det bratner på igjen mot slutten. Brattheten varierer mellom 45 og 55 grader, forteller Per Ola Seim.

– Vet du om renna har blitt kjørt før?

– Jeg har gått opp med stegjern en gang før, men aldri tatt meg ned fra toppen. Jeg kjenner ingen andre som har gjort det heller, og det var ingen tegn på gamle rappellfester eller noe sånt oppi der. Men sikker er jeg selvsagt ikke. Det er sjelden forhold, vanligvis er det bare is øverst, og mange vertikale partier i renna gjør at den krever mye snø for å være kjørbar. Nå er det masse snø og nydelige i forhold i Hemsedal, men det er også eksepsjonelt kaldt. Onsdag hadde vi effektive kuldegrader på toppen av skisenteret, og vi måtte stenge heisene. Det er ikke ofte vi har så lav temperatur kombinert med vind.

Se filmen fra forrige fredag – da var det litt varmere: