Litt tyngre enn konkurransebindingene, men med funksjoner som gjør de både sikrere og mer brukervennlige på tur. Likevel er vekta svært lav på disse bindingene, som sammen med lette ski og støvler er det beste valget for deg som vil fort opp de lange og bratte liene – eller bare få deg en effektiv treningstur etter jobb. Flere av bindingene har skistoppere og justerbar utløserfunksjon, men framovertrykk (at bindingen trykker støvelen bak og mot hælen) og ISO-godkjenning som følger turbindingsnormen er mindre vanlig på så lette bindinger.

ATK Crest

Med bakbinding fra RT-modellen og tådel fra Trofeo skal Crest være den perfekte miksen av lav vekt, vikrige sikkerhetsfunksjoner og gode kjøreegenskaper. Utløserverdiene går fra fem til ti, og skistopper er inkludert i både vekta og prisen.

280 gram

5 295 kroner

atkbindings.com

ATK Haute Route 2.0

Lett og solid binding med flere muligheter – her får du med justering av både utløserverdi (5-10) og støvellengde. Laget i stål og aluminium, og er oppdatert med lengre «nese» for enklere betjening. Fangreim i kevlar er inkludert.

165 gram

6 601 kroner

atkbindings.com

Dynafit TLT Expedition

Lett og rimelig binding hvor driftssikkerhet er prioritert – derfor har den verken roterende eller lengdejusterbar bakbinding. Men derfor gir dette en svært lett og solid pakke som veier knapt nok noe. Samme frambinding som populære Speed Turn.

194 gram

4 799 kroner

dynafit.com

Dynafit TLT Superlite 2.0

Med justerbar utløsingsverdi fra sju til 12 er dette mye binding per gram – ifølge Dynafit er dette verdens letteste binding med slik DIN-skala. Kommer også i en versjon med 5-10 skala. Laget i aluminium og stål, og stopper er ekstrautstyr.

181 gram

5 999 kroner

dynafit.com

Plum Race 170

Allsidig lettvektsbinding for konkurranse, men også bratt terreng, dyp og hard snø. Kommer med plate som gjør det mulig å justere bindingen 20 millimeter, som tilsvarer tre støvelstørrelser.

170 gram

5 499 kroner

fixation-plum.com

Skitrab Titan Vario

Lett techbinding med utløsing både på langs og på tvers. Kan justeres tre centimeter, og leveres med og uten stopper og justeringsplate. Velg mellom tre forskjellige styrker på fjæra elt etter vekt og kjørestil.

199 gram

6 699 kroner

skitrab.com

Les også: Fri Flyt skitest 

Les også: Toppturer i Rondane 

Les også: Turens lille ekstra

Husk at du som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler fra landevei.noterrengsykkel.nofriflyt.noutemagasinet.no og norsk-klatring.no.