Mannen var en del av et turfølge på fem, og det var kameratene som lokaliserte den skredtatte turkameraten og gravde han fram. Ulykken ble meldt inn rundt klokken 19.30 mandag kveld. Han skal ha kommet fra uhellet uten fysiske skader, men svensken ble flydd til sykehuset i Molde for en sjekk.

Trykk her for RegObs-oppdateringen om ulykken!

Skredet gikk ifølge adressa.no på fjellet Sandvikhaugen i Sunndalen. Denne toppen ligger nær den vanligste ruta opp og ned på fjellet Dronningkrona – et svært populært toppturmål i Sunndalsfjella. Ifølge Gunnar Hagen ved lensmannskontoret i Sunndal skjedde ulykken et godt stykke utenfor den vanlige ruta opp og ned på Dronningkrona – en tur som anses som trygg, og går utenfor 30 grader nesten hele veien.

– De var på vei opp igjen for dagens andre tur da skredet gikk, og de befant seg da nærmere Sunndalsfjorden og et godt stykke sør for normalveien opp på Dronninga. De var på vei opp til en navnløs topp som ligger mellom Dronninga og Sandvikhaugen. Ifølge de selv var det omtrent 35 grader bratt der det gikk galt, sier Hagen, som beskriver alle i gruppa som både svært erfarne og godt utstyrt.

– De hadde vært lenge i området, og alle i gruppa har mange års erfaring med toppturer. De hadde også gravd snøprofil i den aktuelle området uten å finne tegn på at dette var skummelt. Likevel la de seg langflate og tok selvkritikk for at det gikk som det gikk. Den skredtatte lå under snøen i omtrent ti minutter, rundt halvannen meter dypt. Det er ganske klart at sender/ mottaker, spade og søkestang – og ikke minst gode ferdigheter med dette utstyret – reddet livet hans, sier Hagen.

Skredet var rundt 50 meter bredt og 300 meter langt.

Ifølge skredvarslingstjenesten varsom.no var det faregrad tre – betydelig skredfare – i området mandag. Som i store deler av Norge er det et vedvarende svakt lag også i varslingsregionen Trollheimen. Dette gjelder over 700 moh, og i alle himmelretninger. Mandagens skred skal ha gått omtrent 1 550 moh. 

Varsom.no melder for øvrig om betydelig snøskredfare og krevende forhold med vedvarende svakt lag i store deler av Norge. De siste ukene har det gått flere skred, og særlig i Nord-Norge har det vært nære på flere ganger i dagene etter påske. 4. april ble hele tolv personer tatt i et stort skred i Kvænangen i Nord-Troms, og en av dem ble begravd. Heldigvis kom alle fra ulykken uten skader.