Skitalentet Anders Backe er på hjemmebane i Vikersund, og var den første til å kjøre baklengs ut Vikersundbakken noen gang i 2007. Nå er han også den raskeste.

– Jeg er jo oppvokst i Vikersund og har hoppa i dissa bakkene som skihopper fram til jeg var 15-16 år, så jeg har jo alltid sett på denna svære bakken. Jeg var litt usikker på hvor fort det ville gå med ryggen først ut bakken, men jeg er sinnsykt fornøyd med å banke inn 128,7 kilometer i timen, sier Backe.

Annonse

Fri Flyt intervjuet Backe før verdensrekordforsøket. Da sa han at ville kjøre med vanlige parkski og i vanlige skiklær.

– Å bare kjøre ut bakken baklengs er jo ikke noe stress, men når farta bikker over 100 km/t baklengs det er da ting begynner å bli tight, sier Backe.

Backe hadde planlagt rekordforsøket i fjor, men ble fratatt sjansen da han røk korsbåndet i kneet kun 2 uker før rekordforsøket var planlagt.

– Detta var første greia jeg gjorde etter korsbåndsoperasjonen min i mai. Jeg har fått kjørt en del dager på ski den siste tiden, men får ikke gitt 150 prosent gass enda, så var funny og kunne starte comeback’et med en verdensrekord, sier Backe.