Vanskelige forhold, hjernerystelse på Øystein Bråten, uheldige nordmenn, snøvær og høyt nivå på kjøringa satte sitt peg på gårsdagens kvalik i Breckenridge i Colorado. Men Aurdal viste at han er i slag, og ble nummer tre i sitt heat, bak Kai Mahler og Tom Wallisch.

Solid og trygg

Annonse

– Kjøringa gikk bra! Jeg føler meg veldig sikker når jeg kjører ski om dagen. Føles veldig godt å lande et bra run etter en liten nedtur i Copper, der jeg ikke gikk videre tross bra kjøring. Det var snøvær i dag som gjorde at det var dårlig med fart, men fikk landa det jeg ville i første runnet. Nå er det bare å finne ut hvor man kan steppe opp til finale, sier en fornøyd Aleksander Aurdal til Fri Flyt.

– Du ligger godt an til å ta en av disse viktige topp 12-plasseringene nå. Hvor viktig er finaleplassen med tanke på OL?

– Det er klart at det er viktig å vise god kjøring nå før OL. Vi har fire plasser og man vil jo ha en av de plassene. Finaleplass er jo deilig, ikke bare fordi det er viktig, men også fordi jeg får vist hva jeg er god for og hva jeg sitter inne med. Som sagt føler jeg meg veldig sikker når jeg kjører om dagen, og det fikk jeg vist i dag, tross dårlige forhold.

Aleks´ run besto av disse triksene:

 • Rail 1: 450 disaster, blind 270 ut.
 • Rail 2: Transfer gap, blind 270 ut
 • Hopp 1: Høyre 900 japan
 • Hopp 2: Switch bio 900 tailgrab
 • Rail 3: Misty 450 ut
 • Hopp 3: Switch høyre dobbel 900 japan
 • Hopp 4: Dobbel 1260 mute

Landslagssjef Christopher Frankum forteller om stigende form hos Aurdal, og er særlig imponert over at han hevder seg i et såpass knallhardt heat. Folk som Henrik Harlaut, James Woods og Noah Wallace havnet bak oslogutten på resultatlista.

Stigende formkurve

– Aleks har vist god form den siste tiden, også før jul hvor han i forrige WC akkurat misset finaleplass. I dag taklet han forholdene meget bra og leverte et solid første run som ga han 3. plassen og videre til finalen fra et meget krevende heat, sier Frankum.

Aurdal sier det er viktig å konsentrere seg om seg selv og ritt run, uten å la seg forstyrre av konkurrentene som setter kjempetriks på løpende bånd.

– Nivået er jo skyhøyt... Alle er her og alle vil vinne. Èn og annen kommer alltid med no sjuke triks man ikke ser så ofte også. Men til syvende og sist må man bare tenke på det man selv skal gjøre og glemme litt hva andre gjør. Man kommer mest sannsynlig til å kjøre det man har planlagt uansett hva som blir gjort av andre, sier han.

Bråten skadet

De øvrige norske kjørerne var uheldige i går, særlig Øystein Bråten, som har vist stigende form i hele høst. Han kræsja under oppvarminga og pådro seg hjernerystelse.

– Øystein var uheldig i oppvarmingen og pådro seg en hjernerystelse som hindret han fra å starte, sier Frankum.

PK Hunder var endelig tilbake i konkurranse, men han var uheldig på sitt aller siste hopp i sitt første run, og landa litt for kort på en stor switch dobbel 10, etter strålende kjøring fram til da. PKs andre run ble ødelagt av snøvær og kluss på railsene.

Også Johan Berg var nær finaleplass, med 5. plass i sitt heat, og 20. plass totalt. Felix Usterud ble nummer 23, Lars Bjørum 27, Espen Bergh 35 og Martin Kvatningen 64.

Disse kjører morgendagens finale:

 1. Bobby Brown (USA) 87
 2. Jesper Tjäder (SWE) 86,66
 3. Kai Mahler (SUI) 85,33
 4. Vincent Gagnier (CAN) 84,66
 5. Nick Goepper (USA) 84,33
 6. Tom Wallisch (USA) 83,66
 7. Gus Kenworthy (USA) 83
 8. Fabian Boesch (SUI) 82,66
 9. Alex Schlopy (USA) 81,33
 10. Alex Bealieu-Marchand (CAN) 81
 11. Luca Schuler (SUI) 80
 12. Jossi Wells (NZL) 79,66
 13. Otso Raisanen (FIN) 79
 14. Luca Tribondeau (ITA) 77
 15. Aleksander Aurdal (NOR) 76,33
 16. Henrik Harlaut (SWE) 76