Film: Tres Bonne Equipe (TBE)
Produsent: Pixl Family

I tillegg til å ha to livsglade tullinger foran kamera, har vi også Henrik Rostrup som styrer spakene og Fred Arne Wergeland som sjef for filminegn, og da har vi noe bra i vente! Et slikt team, og store mengder uforglemmelig arkivmateriale, ja, da har vi TBE.
Det er svært vanskelig å unngå og le her. Sverre Liliequist og Kaj Zackrisson, to relativt ulike individer, og for et par! Klin tullete, og utrolig underholdende. For ikke å glemme skikjøringen, tidvis langt over kanten, og stort sett alltid virkelig imponerende!

Annonse

Vi får muligheten til å følge Sverre og Kaj gjennom en skiverden som har endret seg formidabelt de siste årene. Mange har nok sett dokumentaren om Seth Morrison som kom i høst, og noen likheter er det, med en kombinasjon av råskap og lidenskap satt i perspektiv. Men Tres Bonne Equipe er mye mer leken, og generelt sett en bedre film.

Porter, galskap og mors kjøttkaker

Vi blir tatt med til den spede begynnelsen i racingen, over til turné i USA, Riksgränsen, Alaska Extreme, frikjøringskonkurranser, hjem til mor og alt som hører med. Sverre og Kaj øser av seg selv gjennom hele filmen.

Det som slår meg er den uutømmelige takknemligheten disse to viser. Rørende er det også, uten at det ender som en søtsuppe av klisjeer. Det spiller ingen rolle hva du selv kjører. Er du en parkrotte, henger du i gatene og kjører urbanrails, er det løssnø du jakter etter eller kjører du racing. Det her er pur skiglede, og stort bedre blir det ikke!

Filming og klipp er mesterlig gjort. Måten å hente inn tilbakeblikk er sømløst og flyten er virkelig god. Henrik Rostrup står bak Teddybear Crisis, en klassiker blant skifilmer, og legger igjen mye godt håndtverk i Tres Bonne Equipe. Redigeringen som Henrik har gjort sammen med Göran Messelt Andersson, og det grafiske arbeidet til Kevin Olberg, hjelper frem historien på en svært smakfull måte!

Jordnære karer

Hovedpersonene fremstår også som to svært jordnære karer. Det er nok få mennsker som har opplevd så mye på ski, og hatt like stor glede av det som disse to. De kjører ski som om de har det ufattelig travelt og nyter alt som om de har all tid i verden. Det er en balansegang få mestrer.

Og hvis noen av dere lurer, ja, Rostrup har fremdeles god musikksmak. God stemning og vi befinner oss midt oppi all galskapen og gleden. Vi er med, de øser ut av sin historie og sine liv.

Sjeldent er terningkast enklere:
Terningkast 6!