– Anja var første kjører ut «Anja-linja». Hun kjørte fantastisk bra, med stor fart og god flyt gjennom hele runnet. Hadde valgt en stor dropp i midten av face´n som hun stompa nydelig, forteller Daniel Gangsø fra Engadin. 

LES OGSÅ: Viktig kvalikkonkurranse i Engadin

Annonse

KLAR FOR FINALE: Anja Alme Gardli er en av bare seks jenter som skal kjøre lørdagens finale i Engadin. Foto: Daniel Gangsø

Flere andre norske deltagere var på plass, men ingen andre klarte å ta seg videre til finalen. Ifølge Trollhøe Høkkers-manager Daniel Gangsø ble  Øystein Aasheim offer for dårlig dømming. 

LES OGSÅ: Risvoll vant i Livigno

– Øystein gjorde en stor frontflip i toppen, og stompa. Han kjørte fantastisk bra, med en stor dropp på slutten også. Litt ballettdansing da han landa på ei ski, men Øystein henta seg knirkefritt inn igjen. Øystein ble bortdømt noe voldsomt av dommerne da han endte på 13. plass og ikke kom videre til finalen, sier Gangsø, som summerer de øvrige norske deltagerne slik: 

Bård Øymar:

– Kjørte også «Anjalinja», med en stor dropp i midten som han stompa. Selv overraska over hvor lite alt var. Herlig kjørt av Bård, men dessverre altså ikke nok til finaleplass. 

Sondre Lindkjølen:

– En rå linje! Stomp, dobbeldropp med stomp, og så fikk Sondre rimelig stor fart ut siste. En råstor dropp som han dessverre ikke stompa fordi han kom frampå i landinga i dropp nummer to. Trippel her altså! Rått kjørt, og det var synd med den siste.

Torbjørn Paulsen:

– Hadde et herlig run og linjevalget var fett med veldig mange hits! Det eneste vi visste var at han skal skulle ta en rimelig rå hit på slutten. Knirkefritt fram til den, men han landa dessverre litt nedpå på den. Men han henta seg godt inn igjen.  

Eline Garlie:

– Valgte en rå linje, med fete og råe hits! Hun droppa stort ut, men landa og slo hodet hardt i kneet så blodet spruta. Hun så ingenting, men valgte likevel å gunne ut resten. Rått!

Dennis Risvoll:

– Hadde valgt en fet linje, men snøen på den siden var visst forferdelig. Var litt nedpå i toppen, men fortsatte å gunne. Råtassen og backflipkongen hadde selvsagt planlagt en backflip, men fikk ikke gjennomført det denne gangen. 

Linn Cecilie Mæhlum:

– Hadde valgt en rå linje, men på toppen tenkte hun at hun skulle gjøre det enda råere ved å velge samme linje som Sondre. Hun kjørte seg dessverre litt bort, men stompa alt. Var ikke helt fornøyd selv.

BORTDØMT? Øystein Aasheim gjorde en stor backflip og kjørte bra, men ble nummer 13, og mistet dermed finalen med et nødskrik. Foto: Daniel Gangsø