Verken Andreas Håtveit, PK Hunder eller Øystein Bråten stiller til start i den siste og avgjørende verdenscupen i sveitsiske Gstaad nå til helga. Alle tre har derfor trolig gode nok resultater til å være sikret OL-plass.

Aleksander Aurdal og Johan Berg er derimot blant nordmennene på startlista i Sveits. Det er derfor grunn til å tro at det er disse to som skal kjempe om den fjerde OL-plassen på slopestylelaget til Sotsji.

Annonse

LES OGSÅ: Bråten trolig sikret OL-plass

Sportssjef Christopher Frankum bekrefter at både Aurdal og Berg må bevise at de er en OL-plass verdig i verdenscupen nå til helga:

– Etter en uheldig kansellering av finalen som Aurdal var kvalifisert for i verdenscupen i Breckenridge, som var siste grunnlagsgivende konkurranse for NOR Freeski's innstilling til OL-uttak, har Aurdal på grunn av den spesielle kanselleringen fått en ekstraordinær mulighet til å innfri kravet for innstilling i Gstaad. Dette med grunn i at Aurdal har vist meget god form i de to siste konkurransene; Nest best og best av de norske i henholdsvis Copper og Breckenridge, men gjenstår fortsatt å innfri det formelle kravet etter en 17. plass fra verdenscupen i Copper og 15. plass som tellende resultat fra kvalifiseringen i Breckenridge. Det samme gjelder Johan Berg, som er nødt til å bekrefte prestasjonen fra New Zealand med sin 10.plass i sommer for å ha dokumentert plasseringsmulighet blant de 12 beste i Sochi, etter å ikke ha kvalifisert seg til finale i de tre siste konkurransene han har stilt opp i, sier Frankum.

LES OGSÅ: Aurdal til finalen

I Sveits stiller også Espen Bergh, Lars Bjørum, Martin Kvatningen og Vegard Hokstad, men disse tror vi ikke er med i regnestykket når det norske slopestylelandslaget skal telle fire menn førstkommende mandag.

Felix Usterud skal ikke kjøre verdenscupen, selv om han trenger den berømte topp 12-plasseringen for å innfri kravet fra Olympiatoppen. Det betyr mest sannsynlig at Usterud ikke er blant de fire som får billett til Sotsji.

LES OGSÅ: Fri Flyts analyse av OL-uttaket

Verdenscupen i Gstaad starter med kvalifisering førstkommende fredag og påfølgende finale på lørdag.

Mandag 20. januar offentliggjøres OL-laget til Sotsji.

HØR OGSÅ: – Prøvde trippelcork i høst (Fri Flyt Podkast #9 – Aleksander Aurdal)