Den ordinære skredvarslingen på varsom.no starter ikke før første desember, men i dag valgte NVE å gå ut med advarsel om faregrad fire – stor skredfare – for deler av Sør-Norge.

Slik formulerer de kommende farevurdering og skredproblem på sine nettsider, etter at disse delene av Norge har fått mye snø de siste dagene:

Annonse

Med de gjeldende værprognoser ser dette ut til å bli i indre deler av Rogaland og Hordaland og spesielt områder i Hardanger.

Skredproblemene ventes å være svake lag innad i fokksnøen og utsatt terreng er i høyden, over ca 7-800 moh, i lesider for vind fra sør-sørøst Det blir mulig med naturlig utløste størrelse 3 skred i mange bratte heng.  Så all ferdsel i skredutsatt terreng frarådes.

Utover torsdag vil det fortsette med sterk vind og lokalt mye nedbør. Temperaturen stige ytterligere og muligens vil det bli plussgrader til fjelltopphøyde. Værprognosene i dag tilsier at faregraden torsdag fortsatt vil kunne ligge på 4 –stor – i enkelte områder. Ny vurdering blir gjort i morgen onsdag 22. november.

Les mer om det ferske skredvarslet her!