Strynefestivalen, som arrangeres for femte gang helga 7. til 10. juni, er utsolgt. 

Festivalen ble lansert i 2014 som et tiltak for å blåse nytt liv i den sagnomsuste atmosfæren blant friluftsfolk på Folven og Stryn.

– På 1990- og starten av 2000-tallet var Folven Camping og Stryn Sommerski overfylt av skibomser fra hele verden. Den herlige atmosfæren på fjellet, sommerslusjen og livet på Folven fikk kultstatus blant frikjøringsmiljøet i Norden. Folven Camping og Stryn Sommerski var stedet man måtte besøke på sommeren, sier festivalsjef Brynjar Åmot. 

På slutten av 2000-tallet ble det tøffere tider for sommerskisenteret. Flere eierskifter, dårlige snøforhold og en breheis som måtte stenges førte til at den atmosfæren som Folven og sommerskisenteret var kjent for sakte, men sikkert døde. 

Slik gikk Strynefestivalen 2017 – med stort bildegalleri 

Saken fortsetter under

Padling er populært på Strynefestivalen. Foto: Bård Basberg

I 2014 ble Strynefestivalen etablert for å blåse liv i den gamle Stryne-stemningen. Men denne gangen skulle festivalen favne bredere enn bare ski og brettkjørere, så programmet ble utvidet til det meste som kan bedrives utendørs: kajakkpadling og SUP-padling, klatring, toppturer og frikjøring, stisykling med og uten shuttle. 

Det er guidede turer, konkurranser, turer og samt konserter, foredrag og presentasjoner, og årets utgave byr på mer av samme sort. 

Se alt om festivalen her 

Se filmen fra Strynefestivalen 2017 

Innertier for konseptet
Mye tyder på at initiativtakerne må ha truffet med konseptet. Første året kom det 350 deltakere, i fjor var det 450 og nå er det 500 som har kjøpt festivalbillett. 

– Strynefestivalen er med det utsolgt for første gang. Det skjedde allerede to uker før festivalen arrangeres, sier Åmot.

Episk frikjøring
Også i år blir det frikjøringsrenn på Strynefestivalen i form av Freeline Jam. 

Petter Hørthe, som har vært med på samtlige utgaver av rennet, leder sammenlagt etter de fire første årene. Han har 185 poeng mot Espen Solliens 152. 

I dameklassen er det IVRIG-generalene Linn Cecilie Mæhlum og Anja Gardli som leder med henholdsvis 208 og 180 poeng etter fire år.

Se sammenlagtlister her

Slik gikk Freeline Jam 2017 

Konserter og fest er selvsagt en del av programmet. Foto: Olav Standal Tangen