Völkl Blaze er designet med lekenhet og allsidighet i fokus, og du vil finne mange av de samme spissegenskapene som mange verdsetter fra Katana og Mantra bare med mer lekenhet. 

Topptur, frikjøring eller preppa løype? Er du av typen som ofte befinner deg litt mellom alle disse forskjellige måtene å stå på ski? 

Her forklarer vi hva som skiller de ulike modellene og hvorfor dette er det perfekte valget for deg som ønsker et par skikkelig allsidige ski. 

Beskrivelse av Völkl Blaze

Völkl Blaze er lette, lekne og allsidige frikjøringsski. Den lave vekta, gjør at de også passer utmerket også som toppturski. Faktisk så brukervennlig til topptur at Blaze 94 ble kåret til beste toppturski av Fri Flyt.

Blaze 106 er en breiere og mer offpisteorientert ski. Denne passer også utmerket som toppturski til skikjøreren som går kortere turer for å finne den gode snøen, eller bare er opptatt av mye flyt.  

Blazeskiene har en lett og stabil trekjerne, dempemateriale av gummi i tuppene, og er forsterket med titanalplater under midten. Skiene har vesentlig mer innsving under midten enn foran og bak.

Det gir en lettsvingt ski som også er meget stabil i fart, og som sklir enkelt gjennom uryddig snø.

Blaze har rocker foran og bak for god flyt i løssnø, og spenn under midten som sikrer godt grep både når man går opp og når en kjører ned.

 

Völkl Blaze ski
Utvalget i ulike modeller. Fra venste: Blaze 106W, Blaze 106, Blaze 94 og Blaze 94w. Foto: Christian Nerdrum/Fri Flyt Konseptstudio

Leveres med ferdigtilpassede feller

Skiene kan leveres med ferdigtilpassede feller av 70% mohair og 30% nylon.

Fellen er laget uten bomullslaget i midten, slik at den ikke trekker til seg fuktighet under våte snøforhold. Det gir bedre grep, bedre glid, og forhindrer ising og kladding.

Blaze er perfekt til topptur, kan brukes i bakken, til frikjøring og til telemark. 

Blaze er de letteste, mest allsidige, og lekne frikjøringsskiene som Völkl har laget

Feller Völkl Blaze
Völkl Blaze kan leveres med ferdigtilpassede feller. Foto: Tendenzer