Konkursboet til Gresvig sitter på sportsvarer med en utsalgspris på to-tre milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv tirsdag. Mandag ble det kjent at sportsgiganten, som eier G-Sport og G-Max, i tillegg til Intersport Norge, ble begjært konkurs.

Nå er det altså høyst usikkert hva som vil skje med selskapet, og bostyrer Håvard Wiker jobber nå med å finne en løsning.

Annonse

– Vi har fått en del henvendelser, alt fra noen som vil kjøpe små deler av varelageret til hele virksomheten. Jeg antar at det blir krevende, men det betyr ikke at jeg ikke har tro på det, sier Wiker til Dagens Næringsliv.

Han er likevel klar på at de ser etter en kjøper som kan ta på seg mest mulig forpliktelser. Det betyr altså at de ser etter en kjøper tar over butikkene, varelager og ulike rettigheter. Varelageret har altså en utsalgspris på nærmere tre milliarder kroner, som de nå jobber hardt med å unngå at skal selges til langt lavere summer. 

Det høye varelageret gjør også at selskapet prissettes forholdsvis høyt. Han merker også pågang fra oppkjøpsfond.

– Det sier seg selv at det uansett er snakk om en kjøpesum på mange hundre millioner kroner, sier Wiker til DN.

Det var Olav Nils Sunde som sammen med familie eide hundre prosent av sportskjeden. Han har foreløpig ikke svart på om han vil kjøpe tilbake Gresvig. Da Birk gikk konkurs tidligere i år ble de kjøpt opp allerede samme uken. Det har bostyreren liten tro på at vi skje denne gangen.

– Her vil det ta litt lenger tid å få i gang en ordentlig prosess, sier han til DN.

Alle butikkene holder åpent som normalt i tiden fremover.