/ Topptur

Ny tung dag i randoneeverdenscupen

Hans-Inge Klette gikk inn til 15. plass i verdenscupen i randonee i Andorra søndag, og ble igjen beste norske.

Sist oppdatert 26. januar 2020 kl 17.59
Det var italienere, sveitsere og franskmenn som dominerte helgas runde i randonee-verdenscupen i Andorra. Foto: International Ski Mountaineering Federation
Det var italienere, sveitsere og franskmenn som dominerte helgas runde i randonee-verdenscupen i Andorra. Foto: International Ski Mountaineering Federation

– Dagsformen var dårlig i dag. Jeg hadde tunge bein fra start og verken krefter eller vilje til å presse særlig hardt, sier Hans-Inge Klette. 

Han ble nummer 15 i U23-klassen på dagens vertikal konkurranse. Lørdag gikk Klette inn til sjetteplass i den individuelle konkurransen. 

Landslagskollega Vegard Øie åpnet sterkt, men tapte litt mot konkurrentene utover i rennet og var i mål på 26.plass, drøyt to minutter bak vinneren Robert Antonioli fra Italia på dagens vertikal i menn senior. Han ble nummer 27 i den individuelle konkurransen på lørdag.

Helgas verdenscuprunde gikk i La Masana i Andorra, på 2300 meter over havet. Klette melder om fine forhold i løypa, men både han og landslagskollega Vegard Øie slet med høyden

I tillegg til høyden har Øie også vært plaget med sjukdom siden den første verdenscuprunden, som gikk helga før jul. Han hadde derfor beskjedne forventninger i forkant av helgas verdenscuprunde. 

– Jeg fikk en god start på vertikalrennet, men jeg merket at jeg mangler hardøktene som skal til for å kunne gå skikkelig fort. Det har vært dårlig kvalitet på treninga helt siden forrige verdenscup og jeg har ikke det siste giret, sier Øie. 

Topp 3 vertikal menn senior 
1. Robert Antonioli, Italia, 26:36
2. Remi Bonnet, Sveits, 26:48
3. Werner Marti, Sveits, 26:58
--
26. Vegard Øie, Norge, 28:48

Topp 3 vertikal menn U23 
1. Davide Magnini, Italia, 27:10 
2. Thibault Anselmet, Frankrike, 28:05
3. Nicolo Ernesto Canclini, Italia, 28:05
--
15. Hans-Inge Klette, Norge, 30:30

Fullstendige resultater alle klasser 

Neste runde i verdenscupen går i Tyskland helga 7. til 9.  februar, og både Klette og Øie skal gå der. 

Publisert 26. januar 2020 kl 17.59
Sist oppdatert 26. januar 2020 kl 17.59
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen