– Ved å flytte arrangementet fra Trædalsbakken til Phillipshaugen blir det et mindre og tettere arrangement. Men det gir oss mulighet til å kjøre to festivalhelger, som gir plass til flere deltakere totalt sett. Pågangen de siste årene tilsier at dèt er det behov for, sier arrangør Anne Stine Mathisen til Fri Flyt.

Turene foregår i Sunndalsfjellene på Nordmøre, i noen av Norges største toppturfjell. Selv om en del av turene på Sundal Ski Session opp gjennom årene har vært av den temmelig avanserte typen, er dette en festival for alle.

Annonse

– Ski Session passer fint for både den erfarne, og de som er ny til topptursporten. Endelig turprogram avhenger av vær – og føreforhold og det blir turer for ulike ferdighetsnivå. Men selv de korteste turene i Sunndalsfjella byr på mange høydemeter, så en viss grunnform er godt å ha. Tur- og sikkerhetsansvarlig er som tidligere Fjellsentralen, med blant andre tindeveglederne Tor Olav Naalsund og Pål Røsrud som guider.

Og guidene skal være like mye læremestre som veivisere. Læring og aktiv deltagelse i turplanleggingen er en del av festivalen.

– Et av målene er at deltakerne skal bli tryggere på egne valg på egne turer. Vi legger derfor stor vekt på turplanlegging. Deltakerne blir invitert til å bruke snøskredvarslinga i praksis, og vi skal sammen komme frem til de beste og tryggeste turene i forhold til vær- og føreforhold. Denne øvelsen krever engasjement fra deltakerne, men vi mener at læringseffekten blir dobbelt så stor, sier Mathisen. 

Sunndal Ski Session vinter går fra 5. til 8. mars, og den vanlige utgaven fra 16. til 19. april. Påmeldingen åpnet 15. oktober.

Mer info om Sunndal Ski Session finner du her!