– I år er det blitt tatt en avgjørelse på at vi ikke skal ha noen skikonkurranser, dessverre. Snøforholdene har vært avgjørende for den avgjørelsenen, sier sportssjef for Ekstremsportveko, June Jansson.

Dermed blir det verken big air eller frikjøringskonkurranse under årets versjon av verdens største ekstremsportfestival – noe som kanskje ikke kommer som noen kjempebombe siden også Open Klasse i Myrkdalen like ved Voss ble avlyst på grunn av snømangel. Selv om frikjøringskonkurransen ogspå tidligere har lidd under snømangel, er dette første gang den blir avlyst så lenge før Veko går av stabelen.

Annonse

Også multisportkonkurransen Horgi ned, som involverer skikjøring, stisykling og elvepadling, utgår i år. Skidelen av Horgi ned har ofte blitt utsatt eller erstattet med løping, men dette er første gang konkurransen i sin helhet avlyses. Årsaken er krevende organisering av den temmelig omfattende konkurransen.

– Mange ønsker Horgi ned, men ingen har engasjement for å ta organiseringsbiten. Jeg håper og tror at Horgi ned eller et eller annet multisport-konsept er oppe og går igjen i 2020, sier Jansson.

Gira på gratispass til Veko? Sjekk her!